21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Amical de lux in Copou. Vine Sahtior Donetk!

La cinci ani distanta de la prima vizita in Copou, Sahtior Donetk, multipla campioana a Ucrainei si fosta detinatoare a Cupei UEFA, va reveni la Iasi in aceasta toamna. Momentul mult asteptat pentru ieseni va avea loc in luna octombrie, atunci cand Liga I se va intrerupe din nou pentru meciurile din preliminarii ale echipei nationale. Sahtior va participa in Copou la un „triunghiular” alaturi de CSMS Iasi si de Dinamo Bucuresti, dar detaliile legate de acest miniturneu inca nu au fost stabilite. Presedintele executiv al lui CSMS Iasi, Florin Prunea, a confirmat tratativele cu oficialii echipei ucrainene. „Am luat legatura cu oficiali ai echipelor Sahtior si Dinamo si au fost de acord sa vina la Iasi în luna octombrie, când Liga I va fi întrerupta din nou pentru meciurile echipei nationale a României. Vom organiza un triunghiular în Copou la care vor participa Sahtior, Dinamo si echipa noastra”, a declarat Florin Prunea.
„Triunghiularul” se va disputa in perioada in care Nationala Romaniei va juca cu Turcia si Olanda in preliminariile Cupei Mondiale, intre 12 – 16 octombrie.

Sahtior va fi pentru a doua oara în Iasi, fosta echipa Politehnica câstigând amicalul cu campioana Ucrainei, disputat în septembrie 2007. Unicul gol a fost marcat atunci de Iosif Kallai, cu un sut de senzatie de la marginea careului. Acel meci amical a fost arbitrat de Alexandru Tudor.
Ca si atunci, din echipa Sahtiorului vor face parte rezervele, in conditiile in care cei mai buni jucatori vor fi convocati la echipele nationale. In acel meci din 2007 a jucat la Sahtior si actuala vedeta a echipei, brazilianul Wilian, jucator pentru care ucrainenii au primit o oferta de 40 de milioane de euro in acest an.

Iesenii au plecat în cantonament la Tarlungeni

Formatia ieseana a plecat ieri într-un cantonament de sase zile la Tarlungeni, o localitate montana situata în apropiere de Brasov. Venit de câteva zile la echipa, antrenorul Liviu Ciobotariu a ales sa mearga cu echipa în acest stagiu centralizat pentru a-si putea cunoaste mai bine jucatorii si pentru a pune la punct unele strategii de joc.
„Aceasta întrerupere a campionatului este benefica pentru noi, pentru ca îmi permite sa cunosc si eu jucatorii mai bine si sa lucrez cu ei unele scheme de joc. Am ales sa mergem într-un cantonament de sase zile la munte pentru a exersa mai multe aspecte tehnice, fizico-tactice. Sunt multe lucruri de pus la punct, dar sper sa le remediem pe cât posibil în aceasta pauza competitionala”, a declarat antrenorul Liviu Ciobotariu.
Tehnicianul a deplasat la Tarlungeni tot lotul, inclusiv jucatorii accidentati, acestia din urma efecuând recuperarea sub îndrumarea staff-ului medical.
Iesenii vor disputa si un meci amical, vineri dupa-amiaza, cu o echipa din zona din ligile inferioare, iar sâmbata vor reveni acasa.
Liviu Ciobotariu i-ar putea avea în pregatire si pe dinamovistii Sergiu Homei si Nicolae Musat, presedintele Florin Prunea negociind cu conducerea clubului Dinamo împrumuturile celor doi în Copou.

sursa:bzi.ro

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow