spot_img
More

  Americanii de la Corpul Pacii şi-au încheiat misiunea la Paşcani. Cum le-au mulţumit păşcănenii cei doi ani de muncă gratuită

  Array

  sarah si theron labounty

  Sfarsit de capitol la Pascani pentru cei doi americani voluntari de la Corpul Pacii. Dupa doi ani de eforturi deosebite de a ne intelege traditiitile si cultura, si sa-i invete limba engleza pe elevii din Pascani, Sarah si Theron LaBounty si-au incheiat misiunea in Romania. In semn de recunostinta pentru efortul lor, Biblioteca Municipala a organizat sambata, de 1 iunie, o actiune de neuitat impreuna cu zecile de prieteni pe care cei doi americani au reusit sa si-i faca la Pascani.
  Cei doi au primit in dar un album cu fotografii de la actiunile la care au participat, un tablou cu portretele lor pictat de talentata eleva Ema Teaca, un tort, o pereche de opinci si tricolorul Romaniei care sa le aduca aminte de tara noastra.

  De asemenea, Biblioteca Municipala, cu sprijinul elevilor de la “Sadoveanu” au realizat si proiectat un film intitulat sugestiv “Povestea celor doi calatori”.

  Cei doi americani, prieteni ai Pascaniului au ramas muti de uimire. Cu lacrimi in ochi au multumit celor prezenti pentru aceste momente emotionante si au spus ca este posibil sa se stabileasca in Romania peste cativa ani.

  O actiune asemanatoare a avut loc si la Casa de Cultura din Pascani. Aici a fost organizata o expozitie de fotografie de catre tinerii care au participat la cursul sustinut de americani.

  Mentionam ca Sarah LaBounty s-a implicat pentru obtinerea a peste 600 de carti despre cultura americana, cu titlul de donatie pentru Biblioteca Municipala, iar sotul ei Theron a sustinut si un curs gratuit de initiere in programare Java.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet