25.2 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Americanii de la Corpul Pacii şi-au încheiat misiunea la Paşcani. Cum le-au mulţumit păşcănenii cei doi ani de muncă gratuită

sarah si theron labounty

Sfarsit de capitol la Pascani pentru cei doi americani voluntari de la Corpul Pacii. Dupa doi ani de eforturi deosebite de a ne intelege traditiitile si cultura, si sa-i invete limba engleza pe elevii din Pascani, Sarah si Theron LaBounty si-au incheiat misiunea in Romania. In semn de recunostinta pentru efortul lor, Biblioteca Municipala a organizat sambata, de 1 iunie, o actiune de neuitat impreuna cu zecile de prieteni pe care cei doi americani au reusit sa si-i faca la Pascani.
Cei doi au primit in dar un album cu fotografii de la actiunile la care au participat, un tablou cu portretele lor pictat de talentata eleva Ema Teaca, un tort, o pereche de opinci si tricolorul Romaniei care sa le aduca aminte de tara noastra.

De asemenea, Biblioteca Municipala, cu sprijinul elevilor de la „Sadoveanu” au realizat si proiectat un film intitulat sugestiv “Povestea celor doi calatori”.

Cei doi americani, prieteni ai Pascaniului au ramas muti de uimire. Cu lacrimi in ochi au multumit celor prezenti pentru aceste momente emotionante si au spus ca este posibil sa se stabileasca in Romania peste cativa ani.

O actiune asemanatoare a avut loc si la Casa de Cultura din Pascani. Aici a fost organizata o expozitie de fotografie de catre tinerii care au participat la cursul sustinut de americani.

Mentionam ca Sarah LaBounty s-a implicat pentru obtinerea a peste 600 de carti despre cultura americana, cu titlul de donatie pentru Biblioteca Municipala, iar sotul ei Theron a sustinut si un curs gratuit de initiere in programare Java.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow