26.5 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Amenzile date de aiurea pentru certificatele digitale Covid le vom plăti toţi. Din cauza DSP

- Advertisement -

DSP a făcut apel în sutele de dosare deşi nu are şanse de câştig. Până la urmă cheltuielile de judecată se vor plăti de la bugetul ministerului Sănătaţii, adică de catre toţi contribuabilii.
Direcţia de Sănătate Publică îi plimbă inutil pe ieşeni prin tribunal, târându-i în procese inutile. Judecătoria a admis pe bandă rulantă toate cererile prin care ieşenii cereau anularea amenzilor primite pentru necompletarea certificatelor digitale de intrare în ţară. Acum a început seria apelurilor, pentru că instituţiile publice sunt obligate să meargă „până în pânzele albe”.

Noile procese sunt inutile, întrucât amenzile au fost anulate „ca urmare a abrogării exprese a normei de incriminare”. În lipsa unei norme care să stabilească ce este contravenţie şi cum se pedepseşte, singura soluţie a instanţelor va fi de respingere a apelurilor. Pentru ieşenii implicaţi, înseamnă timp pierdut degeaba. Pentru ieşenii care nu au nicio legătură cu subiectul, bani scoşi din buzunarul lor pentru plata cheltuielilor de judecată de către DSP.

Zilele trecute, „Ziarul de Iaşi” v-a prezentat câteva dintre cazurile amenzilor aplicate de DSP atacate în instanţă de cei vizaţi. Multe amenzi au fost aplicate efectiv din greşeală, dar legea nu prevede posibilitatea anulării unui proces-verbal de amendă de către instituţia care l-a emis. Altele au fost aplicate corect, dar între timp ordonanţa de urgenţă care prevedea introducerea certificatului digital a fost abrogată. Indiferent cât de corectă a fost aplicarea amenzii, ea este acum ilegală.
CONTINUARE PE ZIARUL DE IASI

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow