More

  Amenzi usturătoare și lemne confiscate de polițiști

  Array

  Prinși în flagrant la tăiat de lemne

  Au fost prinși de oamenii legii la furat de lemne. Cei în cauză s-au ales cu dosar penal, iar materialul lemnos găsit asupra lor a fost confiscat. În câteva ore s-au dat amenzi  de aproape zece mii de lei în urma controalelor pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul transportului, depozitării şi comercializării materialului lemnos.

  Un bărbat în vârstă de 42 ani, din comuna Stolniceni-Prăjescu a fost depistat de oamenii legii pe DJ 208, transportând cu o căruţă 1,25 mc lemn de foc fără a avea documente de provenienţă. Materialul lemnos şi un topor i-au fost confiscate şi a fost sancţionat conform Legii nr. 171/2010 cu amendă în valoare de 2.000 lei.

  Nu este singurul caz, un tânăr a fost prins în fapt de polițiști.

  “Un tânăr de 27 ani, din comuna Sireţel a fost depistat într-o pădure proprietate particulară, de pe raza com. Sireţel, în timp ce tăia arbori. În momentul depistării avea tăiaţi 0.900 mc material lemnos. Acesta a fost sancţionat conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 800 lei, iar materialul lemnos a fost confiscat.” se arată în comunicatul de presă al IPJ Iași.

  Acțiunea de prevenire și combaterea activităţilor ilegale din domeniul transportului, depozitării şi comercializării materialului lemnos a avut loc pe parcursul zilei de 24 august.

  Au fost vizate 5 zone de acţiune, fiind efectuate 7 controale, dintre care 2 în fondul forestier, iar 5 pe drumurile publice. Au fost controlate 25 autovehicule, 12 atelaje hipo şi au fost legitimate 47 de persoane. Au fost aplicate 18 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 9.395 lei, dintre care 3 la Legea nr. 171/2010, 5 conform OUG nr. 195/2002, iar 10 la alte acte normative. Au fost ridicaţi în vederea confiscării 2,759 mc de material lemnos.

  Controale pe linie silvică au avut loc pe toate drumurile din județ.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI