20.5 C
Paşcani
duminică, august 14, 2022
Array

Amenzi usturătoare pentru tăietorii de lemne

Amenzi usturătoare pentru tăietorii de lemne

Un bărbat din comuna Valea Seacă a fost prins de oamenii legii, în urma unei acțiuni tematice, cu o căruță plină cu lemne, tăiate ilegal. Acesta s-a ales cu dosar penal și bunurile confiscate. Polițiștii împreună cu jandarmii și pădurarii continuă acțiunile de acest gen și în următoarea perioadă.

La data de 15 februarie a.c., poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Valea Seacă, împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Paşcani, au acţionat în vederea depistării persoanelor care taie ilegal şi sustrag material lemnos.

“Au fost legitimate 12 de persoane şi controlate 6 mijloace de transport hipo. Au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale în valoare de 5.000 de lei. Totodată, au fost ridicaţi în vederea confiscării 2,5 mc de material lemnos şi un ferăstrău mechanic.” a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 28 ani, din comuna Valea Seacă, a fost sancţionat contravenţional conform Legii nr. 171/2010, cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, întrucât a transportat cu o căruţă material lemnos tăiat ilegal. Cantitatea de 1,5 mc material lemnos specia salcâm şi un fierăstrău mecanic au fost ridicate în vederea confiscării.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow