16.5 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Amenzi usturătoare la Hîrlău. Marfă expirată confiscată

Amenzi usturătoare la Hîrlău. Marfă expirată confiscată

Atenție ce marfă cumpărați și de la cine. Oamenii legii au amendat mai mulți comercianți ambulanți care videau produse cu termne de valabilitate expirat sau papuci second hand. Din cadrul acțiunii nu au lipsit controalele pe drumurile publice. S-au dat amenzi de aproape 8.000 de lei. De asemenea, a fost constatată în flagrant și o infracțiune la regimul rutier.

Continuă în acestă perioadă acțiunile pe drumruile publice ale polițiștilor. La data de 12 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit cu produse de contrabandă, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie a autovehiculelor şi pietonilor, pe drumurile publice.

„Un tânăr de 19 ani, din comuna Plugari, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 290 de lei întrucât a condus un autoturism pe strada Nicolae Iorga, din oraşul Hîrlău şi a efectuat manevra de oprire în zona de acţiune a indicatorului depăşirea interzisă.” se arată în comunicatul de presă al ISJ IAȘI. 

Au fost verificați 31 de agenți economici, 22 de atelaje hipo. Au fost legitimate 140 de persoane. Au fost aplicate 32 de sancțiuni contravenționale în valoare de 7.880 de lei.

“Un bărbat de 59 de ani, din comuna Deleni, a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a expus spre vânzare produse cu termen de valabilitate expirat, fără a avea preţul afişat la mai multe produse şi având produse pentru care nu deţinea documente de provenintă. O femeie de 37 ani, din orașul Târgu Frumos, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, întrucât a oferit spre vânzare încălţăminte uzată second hand fără a îndeplini condiţiile stabilite prin lege.” se arată în comunicatul de presă al ISJ IAȘI.  

Tot în aceeși zi la Hîrlău o femeie s-a ales cu dosar penal pentru că circula cu un autoturism radiat din circulație din data de 18.01.2014.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow