8.5 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Amenzi usturătoare de pe 8 mai pentru comercianți. Activitatea firmelor nu va mai fi suspendată pentru mărunțiș

Din 8 mai, sanctiunile aplicate comerciantilor se modifică foarte mult, iar dacă aceștia nu respectă obligațiile referitoare la casele de marcat și la registrul de bani personali, riscă să plătească amenzi foarte mari sau chiar să li se suspende activitatea. Astfel, se schimbă nu numai valoare amenzilor, ci și numărul lor, noi fapte find considerate contraventii de la această dată.

Amenzile pentru comercianții care nu au casă de marcat, registru de bani personali sau nu declară bacșișul, vor fi aplicate diferențiat de la această dată, în funcție de valoarea sumelor de bani nejustificate existente, iar suspendarea activității firmelor va fi dispusă numai în situații prevăzute de noile dispoziții.
tamel amenzi
Există și vești mai bune, firmele care nu vor respecta aceste prevederi nu vor fi suspendate de la prima abatere, ci doar la a doua încălcare a ordonanței de guvern, pe parcursul a doi ani pentru sume mai mari de 300 lei, aceasta fiind principala noutate adusă de document.

Dacă firma achită amenda sau jumatate din valoarea ei, după caz, precum și o sumă egală cu de zece ori amenda aplicată, atunci suspendarea activității încetează de drept la 24 de ore de la prezentarea dovezii achitării.
Conform aceluiași act, (OUG nr. 8/2015), comercianții încalcă legea și atunci când bonurile emise au o valoare mai mică decât prețul real sau nu sunt emise pentru toate serviciile, bunurile livrate sau bacșișurile încasate, dacă nu au documente justificative pentru toate produsele sau sumele de bani sau dacă nu completează registrele speciale.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow