0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Amenzi și ridicare de permise la trecere de cale ferată. Peste 80% din șoferii opriți au fost amendați

Datorită creșterii punctului de amendă începând cu luna trecută au crescut și amenzile, cea mai mare dintre ele fiind aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată. Polițiștii care au făcut verificări în acest sens ieri, în zona Iaşi, Paşcani și Târgu Frumos, au dat un număr mare de amenzi, semn că șoferii fie nu sunt informați, fie nu sunt afectați de mărirea punctului de amendă.

Ieri a avut loc o acțiune în zona Iaşi, Paşcani și Târgu Frumos, în scopul respectării legii pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată și au fost aplicate un număr mare de amenzi, după declarațiile purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Iași.

” La data de 19.03.2015, poliţiştii rutieri de la Iaşi, Paşcani si Tg. Frumos au acţionat pe raza de competenţă, pentru combaterea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regulilor referitoare la trecerea la nivel cu calea ferată. Au participat 32 de poliţişti rutieri, de frontieră şi de la transporturi. Au fost controlate 497 de autovehicule. Au fost aplicate 380 sancţiuni contravenţionale, dintre care 28 pt. nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată şi 352 alte abateri. Au fost reţinute 17 permise de conducere, dintre care 11 pt. nerespectarea regulilor de trecere la nivel cu calea ferată. Au fost retrase 7 certificate de înmatriculare. ”

Cele aproape 400 de amenzi aplicate, dintre care multe sunt pentru nerespectarea trecerii de cale ferată și ridicarea celor aproape 20 de permise arată că șoferii nu sunt speriați de mărirea punctului de amendă, având în vedere că cea mai mare amendă în valoare de 9600 ron este aplicată tocmai şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite.

Mai menționăm că un număr destul de mare dintre șoferi au încălcat legea, procentul celor care au fost sancționați conform legii depășind 80 %.
Reamintim că începând din luna iulie valoarea punctului de amendă va crește din nou, așadar amenzile de circulație se măresc , prin urmare șoferii ar trebui să fie mai atenți la volan, să respecte legile și participanții la trafic și trecerile de cale ferată, altfel riscă să plătească scump pentru asta sau să rămână fără permis.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow