7.5 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021

Amenzi și permise reținute, la Hîrlău

În ziua de 14 ianuarie a.c., în intervalul orar 08:00 – 12:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a faptelor cu violenţă, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi asigurarea unui climat de ordine corespunzător.

Au fost verificaţi 7 agenţi economici, legitimate 59 de persoane. Au fost controlaţi 7 căruţaşi şi controlate 34 autovehicule. Au fost reţinute 2 permise de conducere.

Poliţiştii au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 2.920 lei, dintre care 5 conform Legii nr. 61/1991, iar 8 conformOUG nr. 195/2002.

Exemple:

1. A fost depistat un bărbat din comuna Deleni, care, în timp ce conducea un autoturism pe strada Bogdan Vodă, din oraşul Hîrlău, nu a acordat prioritate de trecere unui grup de pietoni aflaţi în traversare pe trecerea pentru pietoni, semnalizată corespunzător prin indicatoare şi marcaje rutiere.
S-a procedat la sancţionarea şoferului cu amendă în cuantum de 580 lei, iar ca masură complementară i-a fost reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce pentru o periodă de 30 zile.

2.A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 200 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991 un bărbat din com. Erbiceni, deoarece în timp ce se afla pe o stradă din localitatea Erbiceni şi pe fondul consumului de băuturi alcoolice i-a adresat injurii mamei sale.

 

IPJ IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

Transfăgărăşanul se închide de astăzi

Circulaţia rutieră va fi închisă, de luni, 25 octombrie, pe DN 7C (Transfăgărăşan), de la km 104+000...

Student ieşean cu seră de canabis la Cucuteni: prins cu recolta la oraş

Un student din Târgu Frumos a fost prins cu un kilogram de canabis. Acesta a cultivat canabisul...

Pensii şi alocaţii majorate de la 1 ianuarie 2022. Planurile Guvernului pentru copii şi pensionari, anunţate de Dan Vîlceanu

Pensiile vor creşte, începând de anul viitor, cu 6%. Este anunţul ministrului interimar al Finanţelor, Dan Vîlceanu....

Restricțiile au intrat în vigoare. Noile măsuri anti-COVID care se aplică începând de luni, 25 octombrie 2021

Noile restricții stabilite de Comitetul Național pentru Situații de Urgență și aprobate prin hotărâre de guvern săptămâna...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI