17.7 C
Paşcani
duminică, octombrie 1, 2023
Array

Amenzi pentru viteză, la Pașcani

Sâmbătă, pe data de 1 august, polițiștii au dat aproape 80 de amenzi din care mai bine de jumătate pentru viteză, în cadrul unei acțiuni efectuate de Biroul Rutier din localitate, în zona municipiului Pașcani.

Din cele 78 de contravențiuni aplicate, în valoare de aproape 16.400 de lei, 43 au fost pentru viteză, 11 pentru defecţiuni tehnice şi 24 pentru alte abateri.
Cele mai usturătoare amenzi au fost primite de conducătorii de autoturisme care au depășit viteza legală, în special în localități. Spre exemplu un șofer de 37 de ani din județul Neamț a fost amendat conform legii cu 945 de lei, pe raza localității Ciohorăni, în timp de conducea cu 92 km pe oră, pe un sector de drum limitat cu 50km la oră.

Precizăm că aceste acțiuni ale poliției au loc deoarece viteza excesivă este una din cele mai grave probleme, legate de siguranţa rutieră, deși amenzile sunt destul de mari, fiind cauza principală în aproximativ 30% din accidentele de circulaţie mortale. Cu toate acestea, statisticile recente demostrează că în jur de 50% din conducătorii auto nu respectă viteza recomandată, iar 10-20% dintre aceştia depăşesc constant limita de viteză cu mai mult de 10km/h.

Alte articole