1.1 C
Paşcani
luni, ianuarie 17, 2022

Amenzi pentru cei care fac gălăgie în propria casă, potrivit “legii anti-bormaşină”

Cei care dau muzica tare sau fac gălăgie în locuinţă peste o limită admisă riscă să fie mai săraci cu 1500 de lei. De asemenea şi patronii de baruri, aflate în apropierea spaţiilor de locuit, sunt pasibili de sancţiuni serioase, potrivit unor noi reglamen

Sunt foarte puţini români care se bucură cu adevărat de linişte în propriile case. Traficul, şantierele, vecinii gălăgioşi ne-au schimbat vieţile. Este şi cazul locatarilor de pe aceastra stradă din centrul Brasovului. Peste drum de casele lor se ridică un mall la care se lucrează zi şi noapte.

Nivelul decibelilor este de 41,5, în apropiere avem un şantier în care se lucrează de zor. Potrivit legii adoptate de senat, “constituie contravenţie tulburarea fără drept a liniştii persoanelor din locuinţe între orele 7,00-14,00 şi 16,00-23,00 de către orice persoană, prin depăşirea nivelului de presiune acustică de 35 dB, măsurat în interiorul locuinţei sau al imobilului persoanei vătămate. Tot contravenţie constituie depăşirea nivelului de presiune acustică de 30 dB între orele 14,00-16,00 şi 23,00-7,00, măsurat în condiţii similare.”

Continuarea pe Stirile PRO TV

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cheesecake cu ciocolată: reţetă fără coacere

Potrivit antropologilor, primele prăjituri cu cremă de brânză proveneau...

Horoscop săptămânal 17-23 ianuarie 2022: Scorpionii au nevoie de un ritm de viață mai calm

Horoscopul săptămânal pentru 17-23 ianuarie 2022 îți spune dacă vei...

Minivacanţă de trei zile pentru angajații români, în această lună

Românii vor avea parte de o nouă minivacanţă de...