2.7 C
Paşcani
joi, noiembrie 30, 2023

Amenzi pentru cei care arunca gunoiul pe jos

Administratia locala intentioneaza sa aplice amenzi usturatoare pascanenilor care arunca gunoaie pe jos si fac mizerie  pe domeniul public.  Primarul municipiului a anuntat intr-o conferinta de presa ca a dat dispozitie Politiei Locale sa treaca la sanctionarea celor care nu respecta curatenia in oras. El s-a plans ca domeniul public este plin de gunoaie, desi operatorul de salubritate si muncitorii de la Primarie asigura serviciul de maturat. 

Primarul Pintilie a spus ca astfel de masuri sunt necesare impotriva celor care nu respecta curatenia si sunt prevederi legale in acest sens. De asemenea, el a precizat ca din aceasta cauza este nevoie ca străzile sa fie maturate mă des iar asta implica costuri mai mari. 

In aceeasi conferinta de presa, Pintilie a anuntat ca urmeaza sa fie facute verificari si cu privire la modul de colectare selectiva a gunoiului menajer. Mai exact, peste cateva saptamani de zile muncitorii Primariei vor verifica pubelele cu gunoaie, inainte sa fie preluate de operator iar acolo unde nu sunt respectate regulile, vor fi puse etichete pentru ca ele sa nu fie ridicate. In  momentul de fata, programul de colectare pentru gunoiul menajer a fost separat de cel pentru ridicarea deseurilor selective.

Mentionam ca este pentru a treia oara in ultimele luni de zile cand primarul municipiului ii ameninta pe pascaneni, in mod direct. In recentele conferinte de presa, el a mai spus ca urmeaza sa fie facute controale acasa la gospodari, pentru a verifica daca sunt sterilizati si microcipati cainii, iar cei fara stapani urmeaza sa fie eutanasiati. 

Alte articole