17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Amenzi mai mari pentru soferi, de la 6 februarie

 

Incepand cu data de 6 februarie Codul rutier, are noi modificari importante care pedepsesc consumul de alcool sau viteza, dar urmaresc mai ales punerea in practica a unor hotarari ce tin de siguranta celor implicati in trafic.

Mentionam cateva dintre noile prevederi, formulate in Codul Rutier: daca pana acum lipsa scaunului pentru copii nu era sanctionata, soferii care nu le vor folosi, vor primi pe langa trei puncte de penalizare, o amenda intre 360 si 450 de ron. In plus centura a devenit obligatorie pentru toti cei care calatoresc cu masina, inclusiv pentru cei asezati pe bancheta din spate; soferii care vor trece pe culoarea roşie a semaforului vor fi sancţionaţi cu amenzi de 4000 de lei.

O amenda de 10 ori mai mare decat pana acum, va fi data pentru vorbitul la telefon în timpul condusului sau nepurtarea centurii de siguranţă ,1600 de lei.

Depăşirea limitei de viteză cu 51 până la 60 de kilometri pe oră se sancţionează cu amenzi cuprinse între 720 şi 1.600 de lei si ridicarea permisul de conducere pentru 90 de zile. În cazul depăşirii limitei de viteză cu peste 60 de kilometri pe oră, amenda va fi între 1.680 şi 4.000 de lei, urmata de suspendarea permisului de conducere pentru 180 zile.

Amenda maximă de 9600 ron va fi aplicată şoferilor care nu opresc la trecerea la nivel cu calea ferată, atunci când semnalele acustice şi vizuale sunt pornite;tot cu aceeasi suma vor fi sancţionaţi şi şoferii sunt implicaţi în accidente rutiere şi care au o alcoolemie mai mare de 0,25 la mie în aerul expirat. Amenzile de circulatie neplatite ale soferilor vor duce la suspendarea permisului.

Aceste noi modificari vizeaza pedepsirea nerespectarii masurilor de siguranta pentru pasageri, cu scopul de a micsora numarul de accidente rutiere, cat si alinierea la normele europene in vigoare.

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow