More

  Amenzi mai mari în noul Cod Rutier

  Array

  Noul Cod Rutier propus spre dezbatere în Senat vine cu noutăţi şi amenzi mai mari. Parlamentarii încearcă să descurajeze comportamentul agresiv la volan sau condusul maşinilor cu volan pe dreapta. Şi animelele de companie lăsate libere în maşină nu mai sunt acceptate în noile reglementări.
  Şoferii păşcăneni împărtăşesc părerile parlamentarilor cu privire la pedepsirea comportamentului agresiv la volan. Aceştia spun că şoferii vor renunţa la violenţa în trafic dacă amenzile vor ajunge la 8 puncte de penalizare şi 1.000 lei amendă.
  Ba mai mult, unul dintre aceştia ne povesteşte că a fost victima unui astfel de incident pe străzile din municipiu. Mai exact, în centrul oraşului din Paşcani. El se afla pe strada Ştefan cel Mare când a fost aclamat de un şofer nervos că îndrăznise să acorde prioritate unor copii aflaţi pe trecere.

  Şi cu privire la transportul animalelor de companie au fost introduse modificări în noul cod.

  Conform noului Cod Rutier depus la Senat transportul cu maşina al animalelor de companie ar putea fi permis doar dacă necuvântătoarele sunt în cuşti speciale. Iniţiatorii legii de modificare a Codului Rutier spun că protejează animalele, care nu mai sunt atât de expuse în cazul unui accident rutier. Pe de altă parte, parlamentarii vorbesc şi despre siguranţa pasagerilor, deoarece patrupedele pot deveni brusc agitate şi îi pot distrage atenţia şoferului, provocând tragedii.
  Şi organizaţiile de protecţie a animalelor spun că ar fi o măsură bună atât pentru siguranţa animalelor cât şi a şoferilor deoarece oricât de dresat ar fi un câine comportamentul acestuia poate fi imprevizibil.

  Un alt proiect de lege vizează şoferii care conduc maşini cu volanul pe partea dreapt. Aceştia trebuie să aibă permisul de conducere obţinut în ţările în care se circulă în mod normal cu volanul pe dreapta sau să urmeze cursuri suplimentare de minim 20 ore. De asemenea, maşinile cu volan pe partea dreaptă trebuie să fie dotate cu un sistem special de oglinzi periscopice, care să asigure o vizibilitate mai bună. Amenda în acest caz este de până la 800 de lei, plus ridicarea certificatului de înmatriculare.
  O altă noutate ar putea fi şi faptul că medicul de familie poate cere examinarea suplimentară a şoferilor care poate duce la suspendarea permisului.
  La noua formă a Codului Rutier au lucrat 40 de parlamentari de la PSD, PNL şi PC, cu ajutorul poliţiştilor de la Rutieră şi al transportatorilor. Acesta urmează să fie votat şi să între în vigoare de luna viitoare.

  Ce părere ai?

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  rca-ieftin.ro

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet