6.7 C
Paşcani
miercuri, octombrie 20, 2021

Amenzi la Hîrlău. Care sunt motivele?

ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÎRLĂU PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII

La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a faptelor comise cu violenţă, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru asigurarea unui climat de ordine corespunzător.

Au fost verificați 12 agenţi economici, legitimate 63 de persoane, controlați 7 căruţaşi și verificate 35 de autovehicule.

De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.895 de lei, dintre care 14 conform O.U.G. 195/2002, 5 conform Legii 61/1991, 3 conform Legii 12/1990 și una conform altor acte normative.

Exemple:

  1. O tânără de 23 de ani, din județul Neamţ, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a fost depistată conducând un autoturism pe strada Nicolae Iorga, din oraşul Hârlău, fără a folosi centura de siguranţă.

2.  Un bărbat de 52 de ani, din comuna Coarnele Caprei, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a fost depistat efectuând activităţi de comerţ cu fructe şi legume, fără a îndeplini condiţiile legale.

3. Trei bărbați de 22, 34 și 36 de ani, toţi din comuna Fântânele, au fost sanctionați contravențional cu amendă în cuantum de 100 lei fiecare, întrucât au fost depistaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice în loc public.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI