More

  Amenzi la Hîrlău. Care sunt motivele?

  ACȚIUNE A POLIȚIȘTILOR DE LA HÎRLĂU PENTRU SIGURANŢA COMUNITĂŢII

  La data de 29 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a faptelor comise cu violenţă, a încălcării normelor legale privind circulaţia pe drumurile publice şi pentru asigurarea unui climat de ordine corespunzător.

  Au fost verificați 12 agenţi economici, legitimate 63 de persoane, controlați 7 căruţaşi și verificate 35 de autovehicule.

  De asemenea, au fost aplicate 23 de sancţiuni contravenţionale în valoare de 7.895 de lei, dintre care 14 conform O.U.G. 195/2002, 5 conform Legii 61/1991, 3 conform Legii 12/1990 și una conform altor acte normative.

  Exemple:

  1. O tânără de 23 de ani, din județul Neamţ, a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 290 de lei, întrucât a fost depistată conducând un autoturism pe strada Nicolae Iorga, din oraşul Hârlău, fără a folosi centura de siguranţă.

  2.  Un bărbat de 52 de ani, din comuna Coarnele Caprei, a fost sancționat contravențional cu amendă în cuantum de 500 de lei, întrucât a fost depistat efectuând activităţi de comerţ cu fructe şi legume, fără a îndeplini condiţiile legale.

  3. Trei bărbați de 22, 34 și 36 de ani, toţi din comuna Fântânele, au fost sanctionați contravențional cu amendă în cuantum de 100 lei fiecare, întrucât au fost depistaţi în timp ce consumau băuturi alcoolice în loc public.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren

  A venit sfârșitul motoarelor diesel în România. Și motoarele pe benzină pierd tot mai mult teren. //

  S-au împărțit banii la primăriile din județul Iași. Municipiul Pașcani ar urma să beneficieze de 366 de mii de lei

  Din cele 17,9 milioane de lei alocate către toate primăriile din județul Iași, cele din mediul rural au beneficiat de 15,2 milioane de lei. Cele 3 orașe, Podu Iloaiei, Târgu Frumos și Hârlău, vor primi 428 de mii de lei, iar municipiile Iași și Pașcani se vor alege cu 2 milioane de lei. Municipiul Iași va beneficia de 1,6 milioane de lei, în vreme ce municipiul Pașcani va beneficia de 366 de mii de lei. //

  Ce este consumerismul sau fericirea ancorată în „mai mult este mai bun”

  Consumerismul este fascinant din mai multe puncte de vedere. Reprezintă cea mai palpabilă întruchipare a faptului că fuga noastră după fericire poate fi exploatată de către marile corporații, i se poate asocia o valoare financiară. În același timp, din momentul în care ai devenit o victimă, este interesant modul în care poți ajunge să te minți singur. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet