More

  Amenzi la bâlciul de la Lespezi

  Array

  ACŢIUNE PREVENTIVĂ A POLIŢIOŞTILOR DE LA ECONOMIC

  În data de 20 iulie a.c., în intervalul orar  09:00 –13:00, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice  cu sprijinul celor din cadrul  Poliţiei Municipiului Paşcani şi Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani, împreună cu reprezentanţi ai C.J.P.C. Iaşi şi D.S.V.S.A. Iaşi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit pe raza localităţii Lespezi jud. Iaşi şi în târgul săptămânal.

  Au fostefectuate 45 de controale şi aplicate 29 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 61.750 lei, dintre care 19 conform Legii nr. 12/1990, două conform O.G. nr. 28/1999,  două conform O.G. nr. 195/2000,una conform HG 348/2004 şi una conform O.G. 984/2005.

  Au fost confiscaţi 1.025 lei şi articole vestimentare.

  EXEMPLE:
  1. Un bărbat, de 55 ani a fost depistat în jurul orelor 09:00 în târgul săptămânal din  Lespezi comercializând produse alimentare şi de tip fast food fără a fi autorizat şi fără a avea afişate preţurile practicate. Acesta a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor Legii 12/1990 cu amendă contravenţională  şi s-a dispus confiscarea sumei de 250 lei provenită din vânzări.

  2.În urma verificărilor efectuate la  o societate comercială din com. Lespezi, inspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Iaşi au constatat că societatea avea expuse la vânzare produse alimentare cu modificări organoleptice evidente cauzate de depozitarea neadecvate. Societatea a fost sancţionată contravenţional conform prevederilor HG 984/2005 şi s-a dispus distrugerea alimentelor.

   

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Se poate atât timp cât vrei! Criteriul verde ca măsură reală și imediată de suport pentru producătorii români

  Mai țineți minte îndemnul „Reinventați-vă!”, însoțit de un ridicat nepăsător de umeri și un zâmbet cinic? Ni se spunea asta în momentul în care...

  Ard câmpurile din județ. Pompierii chemați să intervină

  · În data de 10.04.2021, ora 13:02, un echipaj de stingere din cadrul Punctului de Lucru Hârlău al Secției de pompieri Târgu Frumos a...

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu

  Se deschide al doilea flux de vaccinare la Pascani. Creste incidenta in municipiu. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet