12.5 C
Paşcani
duminică, septembrie 19, 2021

Amenzi in loc de solutii, in pietele agroalimentare

Masuri radicale in pietele agroalimentare din Pascani. La solicitarea noului primar, comerciantii care pana acum au fost lasati sa isi expuna marfa si pe trotuare, au fost obligati sa elibereze caile de acces.

Actiunea a inceput vineri cu evacuarea tarabelor din fata halei din Zona Deal si a continuat sambata dimineata cu eliberarea trotuarului din fata pietei din Vale, acolo unde unii comercianti au taiat gardul pentru a avea acces la strada. Apoi au fost eliberate trotuarele din Piata Deal.

Micii producatori din suburbii sau comunele invecinate care obisnuiau sa isi vanda produsele direct din sacose sau saci au fost indrumati sa foloseasca tarabele din hala de lactate sau cea pentru legume si fructe.

Pentru ca nu au mai avut unde sa isi expuna marfa, tarabe fiind deja ocupate, majoritatea dintre ei au plecat acasa. Altii s-au incapatinat si au ramas in aceleasi locuri pana cand au fost amendati. Actiunea Politiei Locale, fara precedent in ultimii ani de zile, a lasat in urma 14 sanctiuni in valoare totala de 1800 lei.

Tot in urma controalelor din weekend, Politia Locala a constatat ca nu sunt respectate masurile de distantare in cele doua piete. `Pentru a reduce riscul de infectare au fost stabilite masuri pentru marcarea culoarelor de acces pentru cumparatori si afisarea regulilor de protectie care trebuie respectate in perioada pandemiei.

Masurile de reorganizare a activitatii din pietele pascaneane au lasat in urma si multe probleme nerezolvate. Unii comercianti au spus ca nu au mai gasit tarabe libere pentru a-si putea vinde marfa, altii au precizat ca noile reguli nu sunt aplicate cu aceeasi amsura tuturor. De exemplu pe trotuarele din fata Pietei Vale, din zona Colegiului CF Unirea comerciantii au vandut nestingheriti mobila, pomi fructiferi si alte produse, in cursul zilei de duminica.
De asemenea multi dintrei comercianti folosesc pentru expunerea marfii si spatiul din fata tarabelor sau caile de acces, iar altii folosesc suprafete mai mari de teren decat cele prevazute in contract.
Noul primar al municipiului a refuzat sa clarifice aceste situatii.
BIT TV a incercat sa afle cate contracte sunt incheiate cu producatorii si comerciantii din piete si cati folosesc spatiile sau terenurile pe baza taxelor achitate zilnic sau lunar. De asemenea este important de aflat cate tarabe sunt amplasate in cele doua piete agroalimentare si cate din acestea sunt ocupate.  Pana la inchiderea editiei nu am primit nici un raspuns.

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI