More

  Amenzi din week-end: trafic ilegal de motorină la Târgu Frumos, lipsa bonurilor la o societate din Pașcani și motocicletă condusă fără permis la Hîrlău

  Array

  În perioada 17-19 iulie poliţiştii ieşeni au demarat o acțiune amplă pe raza judeţului Iaşi, fiind depistate o serie de infracțiuni, care au fost amendate conform legii.

  Astfel sâmbătă, în jurul orei 23.00, a fost depistat pe strada Tudor Vladimirescu din Târgu-Frumos un bărbat de 59 de ani care deținea 365 litri de motorină în propriul autoturism, fară documente de provenienţă. Acesta a fost amendat cu 500 de lei, iar combustibilul a fost consfiscat.

  În noaptea de 18 spre 19 iulie a fost depistat în localitatea Pîrcovaci, din orașul Hîrlău, un tânăr de 28 ani, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis de conducere. Acestuia i s-a intocmit dosar penal, deoarece conform legii, odată cu modificarea noului cod penal și cei care conduc astfel de mijloace de transport trebuie să aibă permis de tip A sau B.

  În cursul zilelor de sâmbătă și duminică, cei peste 15 de poliţişti ieşeni aflaţi în acţiune au verificat și activitatea a 34 de societăţi comerciale, fiind vizată combaterea evaziunii fiscale și a comerţului ilicit.

  În zona municipiului Pașcani, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au efectuat verificări la o societate comercială, fiind găsită o sumă de bani pentru care nu existau dovezi. În consecință, suma a fost confiscată, iar societatea a fost amendată cu 3000 lei.

  Poliţiştii rutieri au fost prezenţi și pe drumurile publice din judeţ pentru prevenirea şi sancţionarea abaterilor rutiere, fiind reţinute 7 permise de conducere, dintre care 6 pentru viteză şi unul pentru alcool.
  În urma acţiunilor au fost întocmite 8 dosare penale, dintre care 3au fost pe linie rutieră. Au fost aplicate aproape 300 de amenzi în valoare totală de aproximativ 179 de mii lei.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI