27.1 C
Paşcani
luni, august 8, 2022
Array

Amenzi de 232.600 de lei privind sistemele de securitate private

ACȚIUNI ALE POLIȚIȘTILOR  ÎN DOMENIUL SISTEMELOR DE SECURITATE PRIVATE

În primele 9 luni ale acestui an, poliţiştii de la ordine publică au verificat măsurile de securitate la peste 1.100 de agenţi economici, fiind aplicate peste 190 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare depășeste 230.000 de lei.

Controaleleefectuate  în cadrul planurilor de acțiune derulate la nivelul județului au pus accent pe legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice și protejarea patrimoniului deţinătorilor de valori.

În primele 9 luni ale anului 2016, polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică au efectuat acțiuni pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor care aduc atingere patrimoniului  deţinătorilorde valori.

De asemenea, activitățile derulate au vizat şi legalitatea funcţionării prestatorilor de servicii în domeniul securităţii fizice.

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 30 septembrie a.c., la nivelul județului Iași, au fost evaluate măsurile de securitate fizică adoptate de 1.177 de agenţi economici. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 196 de sancţiuni contravenţionale, atât beneficiarilor, cât şi prestatorilor de servicii, valoarea totală a amenzilor fiind de 232.600 de lei.

Pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor contra patrimoniului, au fost derulate mai multe planuri de acțiune.

Spre exemplu, în perioada sărbătorilor pascale, în cadrul planului de acțiune „Safety Cash”, au fost verificaţi 131 de agenţi economici care deţineau valori monetare importante, fiind aplicate 38 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 37.000 de lei.

Totodată,în cadrul aceluiași plan de acțiune, au fost verificate 54 de autovehicule destinate transportului de bunuri şi valori, fiind aplicate 11 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 29.000 de lei.

În doar olună de zile, polițiștii au efectuat verificări la 60 de societăți, privind modul de organizare şi funcţionare a dispeceratelor care prestează servicii de monitorizare şi intervenţie.

Pentru neregulile depistate, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 18.000 de lei.

Poliţiştii vor continua acţiunile de acest gen, atât pentru informarea factorilor responsabili din cadrul societăţilor comerciale cu privire la necesitatea adoptării cerinţelor minimale de securitate, cât şi pentru identificarea obiectivelor ce operează cu valori şi prezintă vulnerabilităţi generatoare de riscuri la securitatea fizică.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow