16.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Ameninţări între primar şi săteni din cauza copiilor

Scandal de doi bani în Moţca din cauza copiilor. În gura satului a intrat primarul comunei, Constantin Serioja Hobincă şi o localnică, Ana-Maria Iosub. Totul a pornit de la copiii celor doi, elevi în clasa a II a la unitatea de învăţământ din comunitate. Scandalul a ajuns şi în atenţia Direcţiei Protecţia a Copiilor dar şi a Poliţiei, care cercetează cazul.

Un conflict între copiii de clasa a doua s-a transformat în problema personală pentru părinţi. Este vorba despre fata primarului şi un alt copil. La începutul săptămânii trecute, în timp ce copiii aşteptau autocarul şcolar să-i transporte la cursuri, fetiţa a căzut într-un şanţ şi colegii au început să radă de ea, pe motiv că e grăsuţă.

De aici, doar un pas până la un întreg scandal în comunitate. Prima care a interventi, a fost soţia ediliul. Apoi, aceasta și-a convins soţul să trimită pe unul dintre asistaţii social să clarifice problema.

Potrivit declaraţiilor directorului şcolii, bărbatul a intrat în clasa copilului şi l-a agresat doar verbal pe băieţel, motiv pentru care conducerea a decis să informeze Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Iaşi şi poliţia.

Din cauza şocului pe care l-a avut, băiatul a refuzat din acel moment să meargă la şcoală şi acum are nevoie de consiliere psihologică, spun părinţii lui.

Primarul Constantin Serioja Hobinca crede că este victima în tot acest scandal, deoarece se apropie alegerile. Pe pagina de Facebook şi-a spus punctul de vedere pe acest subiect.
„(…)Menţionez că sunt persoană publică, deţin o funcţie de demnitate publică, am fost ales în mod corect în funcţia de primar al comunei Moţca şi pe merit iar localnica a fost pusă să facă acest lucru de către contracandidaţii mei la viitoarele alegeri din iunie, pentru a îmi aduce prejudiciu de imagine şi pentru ai favoriza pe ei în dauna mea. Pentru acest lucru voi solicita despăgubiri egale cu salariul pe care îl ia un primar al unei comune de gradul comunei Moţca într-un întreg mandat, adică 3.000 lei x 48 de luni = 144.000 lei.(…)”
Constantin Costea, angajatul primarului, care a intrat în şcoală să sperie copiul s-a ales cu dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ameninţare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow