More

  AMENDATA PENTRU CUVINTE URATE

  La data de 11 iunie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hârlău şi Secţiei nr. 9 Poliţie Rurală Hârlău au acţionat, pe raza de competenţă, pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranță publică și combaterea faptelor de comerţ ilicit.

  Au fost verificate 20 de societăți comerciale și au fost controlate 27 de autovehicule și 13 atelaje hipo, fiind legitimate 71 de persoane.

  De asemenea, au fost aplicate 29 de sancțiuni contravenționale, în cuantum de 7.290 de lei, dintre care 9 conform Legii nr. 61/1991, 9 conform O.U.G. nr. 195/2002, 8 conform Legii nr. 12/1990, 2 conform Legii nr. 38/2003 și una conform Legii nr. 103/1992.

  Totodată, a fost reținut un permis de conducere, au fost retrase un certificat de înmatriculare și un set de plăcuțe cu numere de înmatriculare și au fost confiscate bunuri în cuantum de 200 de lei.

  Exemple:

  1. O femeie, de 44 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancționată contravențional, cu amendă în cuantum de 500 de lei, conform Legii nr. 12/1990, deoarece a efectuat acte de comerț cu articole vestimentare, fără a deține documente de proveniență. Totodată, au fost confiscate bunuri în cuantum de 50 de lei.

  2. O femeie, de 38 de ani, din orașul Hârlău, a fost sancţionată contravenţional, cu amendă în cuantum de 300 lei, conform Legii nr. 61/1991, deoarece, în timp ce se afla pe raza orașului Hârlău, a adresat cuvinte şi expresii jignitoare cetăţenilor.

  IPJ Iasi

  Ce părere ai?

  loading...

  Related Articles

  Proiecte ERASMUS în două școli din Pașcani

  S-a dat startul unui nou an scolar si implicit, la noi proiecte ERASMUS cu finantare europeana. Doua unitati din invatamantul pascanean au facut public...

  Ultramaraton de succes la Pașcani. S-au strans 90% din banii necesari pentru casa Mariei si celor șase copii

  S-au strans aproape 90% din banii necesari pentru cumpararea unei casute mult dorita de Maria si copiii ei. Este ultimul bilant facut dupa ultramaratorul...

  “Bilet pentru Pașcani” – proiect inedit în municipiu. Film și expoziție despre Pașcani, în sala de așteptare a gării din oraș

  Un proiect inedit a transformat sala de asteptare din gara municipiului Pascani intr-un loc in care s-au unit istoria, cultura si traditiile orasului, din...