8.9 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

Amendat pentru că vindea mici expirați

Amendat pentru că vindea mici expirați

Nu puține au fost neregulile găsite în ultima perioadă de inspectorii OPC și polițiști în urma acțiunilor ce vizau alimentele. Un asemenea caz a fost găsit și într-o comună din apropiere de Pașcani, atunci când oamenii legii au verificat târgurile organizate săptămânal. Mai exact, un bărbat din Stolniceni Prăjescu trebuie să plătească 500 de lei pentru că avea la vânzare mici expirați.

 Controalele din ce în ce mai dese ale oamenilor legii scot la iveal tot felul de nereguli. De exemplu, în perioada 8-9 iulie poliţiştii  Secţiei 6 Poliţie Rurală Paşcani au desfăşurat o serie de acţiuni  pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit în târgurile din comunele Lespezi şi Hălăuceşti, pentru asigurarea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă civică şi combaterea neregulilor pe linie rutieră.

Spre exemplu, un bărbat în vârstă de 44 ani din comuna Stolniceni Prăjescu a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 500 lei, pentru încalcărea prevederilor Legii nr. 12/1990, întrucât comercializa produse fast food (mici) cu termenul de valabilitate expirat.

În urma acțiunii au fost legitimate 62 de persoane, controlate 20 de mijloace hipo şi 65 de autovehicule. Au fost verificate 25 de societăţi comerciale. Au fost aplicate 66 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 20.330 lei, dintre care 28 conform O.U.G. nr. 195/2002, 17 conform Legii nr. 12/1990, 19 conform Legii nr. 61/1991, iar restul pentru alte abateri.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Surpriză! Când apare noul film din seria “Singur acasă” și cine joacă în el. Trailerul a fost lansat deja

Un nou film din seria “Singur acasă” va fi lansat pe 12 noiembrie 2021. Acesta se va...

Amenzi mari pentru șoferii care parchează pe trotuar. Proiect legislativ adoptat Senat

Șoferii din România care nu sunt atenți în momentul în care își parchează mașinile pe spațiile pietonale...

Creșă mică în spatele RAGCL. Legislativul local, convocat din nou

Legislativul pășcănean este convocat în ședință de îndată pentru a hotărî amplasamentul noii creșe din municipiu. Ședința...

România va avea o „bursă a lemnului” în 2022

Asociaţia Forestierilor din România – ASFOR şi Bursa Română de Mărfuri (BRM) au încheiat un memorandum de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI