6.1 C
Paşcani
luni, octombrie 25, 2021
Array

Amenda usturatoare pentru o injuratura

 

 

În noaptea de 29/30 iulie a.c., între orele 17:00 – 01:00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru menţinerea climatului de siguranţă publică şi combaterea faptelor comise cu violenţă în zona barurilor şi a altor unităţi similare şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice.

Poliţiştii au beneficiat de sprijinul jandarmilor şi poliţiştilor locali.

Au fostlegitimate 120 de persoane şi controlate 65 de autovehicule. Au fost testaţi 12 conducători auto şi controlaţi 27 de căruţaşi.

Au fostaplicate 58 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.418 lei, dintre care 21 conform Legii nr. 61/1991, 9 conform Legii nr. 12/1990, iar 24 conform O.U.G. nr. 195/2002.

EXEMPLE:
1. A fost sancţionată cu amendă contravenţională de 500 lei, conform Legii nr. 12/1990, o femeie de 53 ani, din jud. Suceava, care efectua acte de comerţ fără îndeplinirea condiţiilor stabilite prin lege.

2. Poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău, au depistat pe D.C. 138 Belceşti, un bărbat, în timp ce conducea un autoturism aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la spitalunde i s-au recoltat probe biologice de sânge. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.
3. A fost sancţionat cu amendă contravenţională de 2.000 lei conform Legii nr. 61/1991, un bărbat de 29 ani, din oraşul Hârlău, care a provocat scandal în loc public, adresând injurii şi cuvinte obscene unei femei.

BULETINUL DE PRESA IJP IASI

DE LA ACELAȘI AUTOR

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

ANUNT PRIVIND FINALIZAREA IMPLEMENTARII PROIECTULUI „Grant pentru capital de lucru”

Se întrerupe furnizarea apei in orașul Targu Frumos si împrejurimi

Lucrări de igienizare a rezervoarelor de apă potabilă în zilele de 26 și 27 octombrie 2021 În scopul...

Meteo până pe 7 noiembrie. Vremea se schimbă brusc, ce temperaturi vom avea timp de două săptămâni

Meteo ANM pentru următoarele două săptămâni. Astăzi Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele...

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din Pașcani, au ars duminică

15 hectare de vegetație uscată de la ieșirea din municipiul Pașcani, au ars duminică, 24 octombrie, dupa...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI