More

  3 mii de lei amendă pentru produse expirate

  Array

  3 mii de lei amendă pentru produse expirate

  Amendă de 3 mii de lei pentru că avea la vânzare produse expirate. Aceasta este sancțiunea primită de o gestionară dintr-o comună a județului pentru că a pus în pericol viața cetățenilor prin marfă neconformă. Nu este singura persoană amendă în cadrul acțiunii. În câteva ore au fost verificați sute de persoane valoarea amenzilor fiind de aproape 10 mii de lei.

  Au fost verificați 28 de agenți economici, 56 de autovehicule, 20 de atelaje hipo și legitimate 111 persoane. Acesta este bilanțul unei acțiuni a oamenilor legii pe raza orașului Hîrlău și a comunelor din împrejurimi.

  “La data de 05 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, actelor de cerşetorie, încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică.” au spus reprezentanții IPJ Iași.

  În urma acestora au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.370 de lei, dintre care 8 conform O.U.G. nr. 195/2002, 8 conform Legii  nr. 12/1990, 5 conform Legii nr. 61/1991 și 7 conform altor acte normative.

  De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 650 de lei.

  “O femeie de 41 de ani, din comuna Gropnița, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, conform Legii 12/1990, întrucât, în calitate de gestionar al unei societăți comerciale, a expus spre vânzare mărfuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită legal precum şi mărfuri al cărui termen de valabilitate era expirat.” au spus reprezentanții IPJ Iași.

  Tot legat de produse expuse la vânzare, cu o mie de lei a fost sancționat un bărbat întrucât în calitate de administrator al unei societăți comerciale, din comuna Belceşti, avea expuse spre vânzare mărfuri fără a îndeplinii condiţiile cerute de lege.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Deputat Sorin Năcuță – schema românească de ajutor pentru sectorul HoReC, aprobată de Comisia Europeană

  Schema românească de ajutor pentru sectorul HoReCa, aprobată de Comisia Europeană . Comunicat de presă - deputat Sorin Năcuță. //

  Crimă în Brătești. Bătrân de 79 de ani, omorât din gelozie | FOTO

  Crimă în satul Brătești din comuna Stolniceni-Prăjescu. Un bătrân în vârstă de 79 de ani a fost găsit fără suflare în curtea unei localnice. Descoperirea șocantă a avut loc luni, 19 aprilie, la primele ore ale dimineții.

  Drept la replică, Școala Postliceală Sanitară Centrul de Studii „Ștefan cel Mare și Sfânt” Pașcani

  În vederea unei corecte informări a publicului postului dumneavoastră de radio şi televiziune referitor la articolul apărut în ediția online din 9 aprilie 2021...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet