9.5 C
Paşcani
marți, octombrie 19, 2021
Array

3 mii de lei amendă pentru produse expirate

3 mii de lei amendă pentru produse expirate

Amendă de 3 mii de lei pentru că avea la vânzare produse expirate. Aceasta este sancțiunea primită de o gestionară dintr-o comună a județului pentru că a pus în pericol viața cetățenilor prin marfă neconformă. Nu este singura persoană amendă în cadrul acțiunii. În câteva ore au fost verificați sute de persoane valoarea amenzilor fiind de aproape 10 mii de lei.

Au fost verificați 28 de agenți economici, 56 de autovehicule, 20 de atelaje hipo și legitimate 111 persoane. Acesta este bilanțul unei acțiuni a oamenilor legii pe raza orașului Hîrlău și a comunelor din împrejurimi.

“La data de 05 septembrie a.c., polițiștii din cadrul Poliţiei Oraşului Hîrlău şi Secţiei 9 Poliţie Rurală Hîrlău au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, actelor de cerşetorie, încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice şi pentru asigurarea unui climat corespunzător de siguranţă publică.” au spus reprezentanții IPJ Iași.

În urma acestora au fost aplicate 28 de sancțiuni contravenționale în valoare de 9.370 de lei, dintre care 8 conform O.U.G. nr. 195/2002, 8 conform Legii  nr. 12/1990, 5 conform Legii nr. 61/1991 și 7 conform altor acte normative.

De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de 650 de lei.

“O femeie de 41 de ani, din comuna Gropnița, a fost sancţionată contravenţional cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, conform Legii 12/1990, întrucât, în calitate de gestionar al unei societăți comerciale, a expus spre vânzare mărfuri a căror provenienţă nu a putut fi dovedită legal precum şi mărfuri al cărui termen de valabilitate era expirat.” au spus reprezentanții IPJ Iași.

Tot legat de produse expuse la vânzare, cu o mie de lei a fost sancționat un bărbat întrucât în calitate de administrator al unei societăți comerciale, din comuna Belceşti, avea expuse spre vânzare mărfuri fără a îndeplinii condiţiile cerute de lege.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Ce mai găsim în trafic: șofer cu alcoolemie de 1,28 mg/l, la Târgu Frumos

Un tanar de 25 de ani a fost prins de politistii din Targu Frumos la volanul unei...

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil

Spitalul General C.F. Pașcani caută director financiar-contabil. Data-limită până la care se pot depune actele pentru dosarul...

Spitalul de Urgență Pașcani angajează cinci muncitori calificați. Se caută zidari, liftier, fochist și instalator

Spitalul Municipal de Urgenţă Paşcani, Județul Iaşi, organizează concurs de recrutare pentru ocuparea pe perioadă nedeterminată, a...

POLIȚIA INTERNETULUI: Guvernul Cîțu pregătește cenzura pe YouTube, Facebook, Tik-Tok și toate rețelele sociale. CNA va putea amenda și bloca pe oricine

Profitând de faptul că toată lumea este atentă și preocupată cu criza politică și dezastrul sanitar, Guvernul...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI