4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Amenajarea Centrului de Recoltare a Sângelui din Pașcani, pe ultima sută de metri – FOTO

Amenajarea Centrului de Recoltare a Sângelui din Pașcani este pe ultima sută de metri. Coordonatorul Serviciului Voluntar de Ambulanta, Marius Graţian Benchea, cel care se ocupa de acest proiect, a postat pe o retea de socializare ca 90% din materialele de constructii necesare reabilitarii spatiului au ajuns la destinatie. 
90% din materialele de construcții, necesare reabilitării etajului 2 din clădirea situată în Piața Deal, locația unde își va desfășura activitatea Centrul de Recoltare a Sângelui Pașcani a ajuns astăzi la destinație!
Mulțumim mult sponsorilor și susținătorilor din județele Brașov, Suceava și Bacău!
Mulțumim mult pășcănenilor, care, din puținul lor au susținut și susțin acest proiect vital atât pentru Pașcani cât și pentru județul Iași!
Ziua de azi este o bornă importantă!
Mulțumim foarte mult colegilor de la sediul central!
Vă suntem recunoscători pentru sprijinul necondiționat pe care ni-l oferiți ori de câte ori avem nevoie!
Împreună suntem o echipă puternică!” se arata in postare.

Reamintim faptul ca procedurile de înființare Centrului Local de Recoltare a Sângelui din Pașcani au fost demarate de Serviciul Voluntar de Ambulanță, în anul 2019. Cel care a inițiat acest proiect este consilierul PMP Sorin Olariu. În acest sens, administrația locală a pus la dispoziție un etaj din clădirea unde a funcționat Școală Postliceală Sanitară din oraș, din apropiere pieței agroalimentare Deal.

Clădirea are nevoie de intervenții pe interior și dotări specifice recoltării de sânge. Dupa infiintarea acestui centru, donatorii nu vor mai trebui să se deplaseze la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Iaşi. In acelasi spatiu, ar urma sa fie si un centru de dializă și se vor susține cursuri de prim ajutor premedical pentru populație.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow