5.3 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Ambalaje ecologice din ciuperci. Mai mulți belgieni au găsit soluția pentru a salva planeta sufocată de plastic

Până în 2030, în oceane va fi mai mult plastic decât pești, spun experții în mediu. În condițiile în care lumea se sufocă din cauza deșeurilor de plastic, mai mulți tineri belgieni vor să facă ambalaje ecologice din ciuperci. Urmăriți un reportaj marca „Focus Europa”, un proiect Digi24 şi Deutsche Welle. Emisiunea e difuzată sâmbăta la ora 00:30 și în reluare de la ora 19:30. 

În pivnițele de la Tour&Taxis din Bruxelles, era la un moment dat un centru important de comerț și industrie. Astăzi, o altă formă de comerț – și de viață – prosperă în labirintul de pasaje. Aici, pe o suprafață de 1.000 de metri pătrați, sporii de ciuperci sunt cultivați pe o bază de zaț de cafea organică.

În câteva săptămâni, ciupercile ies la suprafață. Poate că pare o imagine desprinsă dintr-un film de groază, dar procesul de cultivare e unul curat, fără insecte, paraziți și bacterii. Victor Thomas, inițiatorul proiectului: „Cu siguranță nu suntem primii care cultivă ciuperci pleurotus, dar aș spune că suntem printre primii care le cultivă folosind deșeuri organice care provin în principal din orașe. Deocamdată, ne concentrăm doar pe zațul de cafea, dar ideea PermaFungi este că, într-o zi, am putea avea o mare diversitate de substraturi folosind diferite deșeuri.”

Continuarea pe DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow