19.4 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

Amănunte explozive în dosarul lui Ghenadie Ciobanu, prim-procurorul hârlăuan

anchetatorii DNA spun că prim-procurorul hîrlăuan Ghenadie Ciobanu a fost avertizat de unul dintre şefii Gărzii Financiare despre viitoarele controale, pentru ca firma nevestei să nu fie amendată
Amănunte explozive ies la iveală în dosarul procurorului şpăgar de la Hîrlău. Reamintim că, potrivit anchetatorilor, Ghenadie Ciobanu a primit 200 de euro, pentru a da o soluţie de netrimitere în judecată în cazul unui şofer beat care lovise cu maşina un biciclist. În ianuarie 2011, procurorul l-a scos de sub urmărirea penală pe şofer şi i-a dat o amendă administrativă, pe motiv că fapta nu prezintă gradul de pericol social al unei infracţiuni.

Şpagă în motorină

Cercetările procurorilor anticorupţie au scos însă la iveală multe alte afaceri ale lui Ciobanu. Una a vizat accidentarea mortală a unei femei de o maşină tractată, la volanul căreia era Petru Hlihor. În judecată a fost trimis însă doar şoferul primei maşini. „Pe fondul relaţiei de prietenie pe care o avea cu Ioan Hlihor, Ghenadie Ciobanu a dispus o soluţie de neîncepere a urmăririi penale pentru Petru Hlihor, pentru conducere fără permis, părăsirea accidentului şi complicitate la ucidere din culpă”, au spus procurorii DNA. Pentru mărinimia sa, Ciobanu a primit 100 de litri de motorină.

Pile la judecători

Mai-marele procurorilor din Hîrlău nu se sfia, potrivit DNA, să promită că va pune şi pile la judecători. Ciobanu i-a promis unui Hîrlăuan acuzat de evaziune fiscală că va interveni pe lângă Judecătorii Curţii de Apel să-l achite. „În contul acestor promisiuni, Marius Ciorcilă a achiziţionat din Germania un set de pneuri şi 4 jante din aluminiu, pe care i le-a dat lui Ciobanu contra 150 de euro, în condiţiile în care pe piaţa din România bunurile valorau circa 350 de euro”, au adăugat anchetatorii. Ca să pună o vorbă bună într-un alt proces, procurorul ar fi luat 20 de ouă, iar ca să urgenteze nişte cercetări, o sticlă de whisky.

Continuare pe Evenimentul

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow