More

  Alunecări de teren la Hîrlău. Un deal stă să cadă peste casele oamenilor VIDEO

  Array

  Se surpa pamantul la Hirlau. Zeci de locuinte sunt amenintate de alunecarile de teren, iar cetatenii abia daca mai pot dormi in case din cauza zgomotului puternic care se aude, dar si de frica sa nu se darame locuinta peste ei. Autoritatile locale analizeaza situatia pentru a lua masuri de stabilizare a terenului.

  case crapate hirlau 1

  La iesirea din Hirlau spre Parcovaci, pe strada Dambului, cateva familii abia daca mai pot dormi de spaima ca locuinta se va prabusi peste ei. Au facut tot ce le-a stat in putinta, insa, fuge pamantul cu tot cu casa. Crapaturile din peretele locuintelor ajunga si la 10 centimetri.

  Zona respectiva este cunoscuta ca fiind cu risc major de alunecare de teren, mai ales primavara, cand se topesc zapezile. In mod normal acolo nu ar trebui sa fie constructii. Edilul orasului, Constantin Cernescu sustine ca locuintele care se afla in pericol, ar fi fost ridicate fara autorizatiile necesare de la Primarie.

  Familia Popandac a plantat si o liziera de salcami in urma cu cativa ani, insa pamantul a inghitit tot, in mod inexplicabil si se apropie amenintator spre locuinta. Mai mult, anul trecut au facut o consolidare a gospodariei cu niste piloni de beton, insa fara succes.

  case crapate hirlau 3

  Femeia mai spune ca situatia s-a agravat si din cauza sapaturilor pentru canalizare, facute anul trecut.

  La doi pasi, o alta gospodarie este in pericol. Doamna Minodora povesteste ca ii este frica sa dorma in casa facuta in urma cu cativa ani, din cauza zgomotului ciudat pe care il aude. Si ea si-a consolidat gospodaria cu piatra de rau si saci de nisip, dar parca nimic nu ii sta in cale pamantului, povesteste femeia cu lacrimi in ochi.

  case crapate hirlau 2

  In aceeasi situatie se afla si o familie cu 5 copii. Toti locuiesc intr-o casa de cativa metri patrati, iar veniturile sunt foarte mici. E disperata ca pamantul ii va lua casa si vor ramane pe strada.

  Locuitorii cer sprijinul autoritatilor locale si a experţilor pentru a găsi o soluţie în rezolvarea acestei probleme.

  case crapate hirlau 4

  Primarul orasului Hirlau, Constantin Cernescu a spus ca va merge la fata locului pentru a gasi o solutie sa ii ajute pe oameni.

  Mentionam ca in zona Hirlau au mai avut loc alunecari de teren in 1997 la Parcovaci. Atunci au ramas fara locuinte mai bine de jumatate din sat, adica 97 de locuinte din 186. www.bittv.info

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Pascaniul se imprumuta pentru cofinantarea a patru proiecte incepute de administratia Pantazi

  Municipiul Pascani ar urma sa se imprumute cu 4 milioane de lei pentru confinantarea a patru proiecte din fonduri europene. Propunerea primarului Marius Pintilie...

  Discutii pentru sensuri giratorii, in loc de semafoare si despre sistematizarea cartierelor

  Administratia din Pascani vrea sa renunte la semafoare, din cauza problemelor tehnice aparute tot mai des, si sa le inlocuieasca cu sensuri giratorii. Anuntul...

  Școala Lunca va fi preluată din toamnă de Școala Gimnazială Iordache Cantacuzino Pașcani

  Incepand de anul scolar viitor, Scoala Gimnaziala Lunca si structura Blagesti vor fi arondate Scolii Gimnaziale Iordache Cantacuzino, de pe strada Stefan cel Mare...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI