0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Alternative de petrecere a timpului liber la Pașcani, pe timpul verii

Vara s-a apropiat cu pași repezi, iar odată cu sfârșitul examenelor și a anului școlar, elevii au liber la distracție, cel puțin în teorie, deoarece opțiunile pentru petrecerea timpului liber în municipiu sunt limitate.

În momentul de față, părinții strâng din umeri și se plâng că nu au unde să-și ducă copiii, iar parcurile, cea mai la îndemână soluție, nu sunt sigure și pot reprezenta un pericol pentru cei mici. Ei susțin că cele mai multe locuri de joacă au echipamente stricate sau nu sunt întreținute.

Totuși, am încercat să adunăm câteva sugestii care să-i ajute pe tineri să se bucure de vacanța de vară. Pentru cei pasionați de sport și de mișcare, care vor să fie activi, dar și pentru cei care vor să se implice în activități cu un grup mai mare de prieteni, Clubul Sportiv Municipal a pus la punct câteva idei de petrecere a timpului liber.

Astfel, în intervalul orar 7:30 – 20:30, tinerii au la dispoziție o pistă pentru alergare, un teren pentru a juca fotbal, sau pot inclusiv să joace handbal, baschet, tenis de masă sau de câmp, iar de la începutul lunii august, apare o nouă posibilitate, aceea de a juca șah. De asemenea, în ceea ce privește activitățile organizate în cadrul clubului sportiv, activitatea la nivelului grupului de copii și de juniori va fi reluată tot de la începutul lunii august, atunci când se pot face și înscrieri.

Și la Clubul Sportiv „K1 Vikings GYM Pașcani”, activitatea va continua să se desfășoare și pe timpul verii, astfel încât copiii să poată veni la antrenamente.

Posibilități sunt și pentru tinerii din Pașcani, dar și din comunele împrejurate. Pentru că a vrut să aducă bucurie și pentru copii de la sate, părintele Dumitru Rusu va organiza în această vară mai multe tabere  pentru elevii din zona rurală, aflați în perioada vacanței de vară. Prima de acest fel este programată la Buznea, în perioada 20-22 iulie.

Pentru părinții care nu știu cum să-și distreze micuții în această vară și nici nu vor să-i lase în fața ecranului de la telefon sau de la laptop prea multe ore, trebuie să știe că la Clubul Copiilor s-a stabilit un program generos de activtăți, care poate fructifica pasiunea copiilor în diverse domenii.

Directorul interimar de la Clubul Copiilor din Pașcani, Ștefan Dumitriu ne-a prezentat câteva dintre variantele pentru care puteți opta, printre care a amintit de karting, coregrafie, desen, informatică, handbal, muzică și multe alte modalități prin care talentele copiilor pot fi valorificate.

Cei care sunt interesați pot afla mai multe detalii la numărul de telefon 0332. 410.693 sau pe adresa ccpascani@gmail.com.

Și Biblioteca Municipală va depune eforturi pentru a oferi o vacanță cu voie bună și evenimente educative pentru copii. Pe perioada verii, adulții dar și copii sunt așteptați să treacă pragul bibliotecii și să participe la o serie de activități, care să ajute la dezvoltarea de abilități artistice și și logice, dar și formarea unor deprinderi de socializare și comunicare. Este vorba despre cluburile de dezbateri si lectura,  cursuri de sah si limba engleza, ” Matematica distractiva” si o sezatoare  traditionala pentru copii. De asemenea va fi reluat si cursul de initiere in folosirea calculatorului, pentru seniori.

Precizăm că înscrierile la activități se pot face la sediul Bibliotecii sau la numărul de telefon 0232. 765.050.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow