13.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021
Array

AUDIO – Alte plangeri la adresa profesorului “Puloveras’, cercetat pentru hartuire sexuala. Cine ii face rost de numerele de telefon, cum sunt motivate absentele elevilor

Cazul profesorului de sport din Paşcani reclamat că ar fi hartui sexual o elevă din Republica Moldova, se complică. După anchetă difuzată de BIT TV conducerea şcolii a depus o sesizare la Poliţia Paşcani. Tot ieri, părinţii elevei moldovence de la Colegiul Sadoveanu care a reclamat aceste abuzuri au depus o plângere. Inspectoratul Judeţean de Poliţie confirma că  profesorul Petrică Anghelus face obiectul unui dosar penal şi că este cercetat pentru hărţuire sexuală.

Cazul este monitorizat cu atenţie şi de Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi. Asta după ce pe adresa instituţiei au mai fost trimise încă 3 plângeri chiar de catre reprezentanţii Consiliului Elevilor. Două dintre ele sunt colective, semnate de elevii claselor IX şi a XI, care reclama comportamentul profesorului Anghelus şi faptul că lipseşte de la ore. Mai mult au apărut deja înregistrări din care reise că profesorul Anghelus ar şterge din catalog absentele elevilor în schimbul unor favoruri sau cadouri, cum ar fi de exemplu pachete de ţigări.

Ce-a de a treia plângere vine din partea unei alte eleve care susţine că a fost sunata de acelaşi cadru didactic, în vederea unor relaţii nepotrivite. Dezvăluirile au fost făcute reporterilor chiar de către preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, Iustin Jalaboi. El a mai atras atenţia că şedinţa conducerii şcolii a fost susţinută ieri, fără a fi convocaţi reprezentanţii Consiliului Local şi cei ai elevilor.

În replică directoarea şcolii spune că deocamdată se fac cercetări în legătură cu faptele sesizate de elevi şi în funcţie de rezultate vor fi luate măsurile care se impun. Conducerea colegiului recunoaşte că profesorul Anghelus nu este la prima abatere dar sanctiunile primite în trecut au fost atacate în instanţă şi anulate din cauza unor vicii de procedura.

Poliţiştii au început cercetările şi în rândul elevilor. Oamenii legii vor să afle de unde a avut profesorul de sport numărul de telefon al elevei hartuite. Din declaraţiile date reiese că a fost ajutat de doi elevi.
“Într-o seară am fost rugat de… să fac rost de numarul de telefon al colegei… Numărul de telefon l-am luat de la prietena ei. I-am dat numărul lui… iar după zece minute am văzut cum… i-a dat numărul profesorului Anghelus” a mărturisit unul dintre ei.

declaratie-copy
Profesorul incriminat a refuzat să vorbească cu reporterii BIT TV, în legătură cu acuzaţiile care i se aduc. El să declarat pentru un site de ştiri că nu ar fi ştiut că tânăra căruia i-a făcut propuneri indecente la telefon este eleva Colegiului Sadoveanu şi că ar fi obţinut numărul de telefon de la un bărbat căsătorit. Mai mult el se considera victima unei răzbunări din partea unor profesori împotriva cărora a făcut o serie de reclamaţii. Totuşi Petrică Anghelus recunoaşte înregistrarea telefonică din care reiese că a sunat-o insistent pe telefonul personal şi a invitat-o la o cafea şi i-a promis haine şi bani în schimbul unei relaţii extraşcolare, pe motiv că, viaţa trebuie trăită”.

Menţionăm că acelaşi cadru didactic a făcut obiectul unor cercetări din partea Corpului de Control în urma unor sesizări din şcoală. La acea vreme reclamaţiile au fost confirmate şi au fost cerute măsuri pentru sancţionarea celui în cauză dar  ele nu au fost luate nici de Inspectoratul Şcolar şi nici de conducerea şcolii.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Micii bucătari și actori de la grădiniță!

Micii bucătari și actori de la grădiniță! Mici dar cu talent! Copiii alături de cadrele didactice ne...

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare

Primăria caută pază pentru piețele agroalimentare Se caută servicii de pază pentru cele două piețe din Pașcani...

Arestată pentru evaziune fiscală

Arestată pentru evaziune fiscală  Politistii din Hirlau au actionat pentru depistarea si clarificarii situatiei persoanelor urmarite. În cadrul...

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI. Vezi ce amenzi s-au dat

ACŢIUNE ÎN TRAFIC LA PAŞCANI  La data de 15 martie a.c., în intervalul orar 15.00 – 19.00, poliţiştii...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI