8.5 C
Paşcani
luni, martie 27, 2023
Array

Alte minciuni in loc de scuze. Atentie la mitomanul Razvan Grecu!

În decembrie 2014 Răzvan Grecu îi îndeamnă pe păşcăneni să nu îşi achite datoriile la apă motivând că pot fi considerate un cadou de la Crăciun. Câteva săptămâni de zile mai târziu, acelaşi individ iresponsabil a precizat că păşcănenii care nu au contracte pentru furnizarea apei sunt scutiţi de la plata consumurilor de apă în baza unei ordonanţe de Guvern, 34/2014, pe motiv de, „vânzare nesolicitata”.
Astăzi, 28 ianuarie 2014, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului precizează că prevederile Ordonanţei de Guvern 34 din 2014 NU se aplică decât în condiţiile în care ar fi fost încheiate contracte de furnizare şi doar dacă nu există alte prevederi legale contrare. Altfel spus cei care se aşteptau să scape de datorii, pe motiv că nu ar fi solicitat furnizarea apei, trebuie să găsească o soluţie pentru achitarea lor. Între timp unii dintre ei au rămas fără apă exact din acest motiv.
După ce am publicat articolul cu răspunsul ANPC, Răzvan Grecu continua să mintă. Fără să îşi ceară scuze că a dezinformat populaţia acum încearcă să îşi curate imaginea folosind alte argumente, alte prevederi legale care nu au fost puse în discuţie în acest context. Este evident că păşcănenii nu pot să îşi achite consumurile fără eliberarea unei facturi şi că nu pot obţine o factură fără încheierea unui contract. Nimeni nu a susţinut contrariul, nimeni nu i-a îndemna pe oameni să dea banii fără obţină, în schimb, documentele fiscale. Doar ca în articolul mincinos Răzvan Grecu vorbea despre scutire, nu despre plată. Mai mult tocmai el este cel care îi îndemna pe păşcăneni să nu semneze contractele, deci să nu poată primi facturi şi prin urmare să nu îşi poată achita datoriile.
Un alt argument invocat de patronul ATV, pentru a-şi acoperi minciuna cu scutirea de la plata, este o altă ordonanţa de urgenţă emisă, astăzi, de Guvernul României cu scopul combaterii evaziunii fiscale. În text se arata că clientul poate refuza plata dacă nu a primit bon fiscal iar Răzvan Grecu susţine că, „La Pașcani consumatorii nu au primit factură, deci se aplică”. Mai exact el spune, din nou, ca păşcănenii nu trebuie să plătească consumul de apă. În realitate ordonanţa face referire la vânzarea cu plata pe loc, nu la servicii care urmează să fie consumate, contorizate, facturate şi încasate în timp şi cu flux continuu. Mai mult, prevederile ordonantei nu sunt retroactive, adica nu actioneaza in trecut.

Aşadar acest individ minte cu bună ştiinţă pentru că oamenii să rămână nemulţumiţi, să sufere şi să se certe, pentru că cineva să fie tras la răspundere. Este un plan politic cinic de pe urma căruia el şi PNL-ul trebuie să câştige iar primarul Pantazi să piardă, o strategie care nu are nici o legătură cu agenda publică.
Să luăm exemplu cele peste 70 de scări de bloc unde locatarii au încheiat contractele cu Apă Vital chiar dacă alţii i-au înjurat şi ameninţat. Acolo, datoriile au fost achitate, nu a fost oprită furnizarea apei şi, culmea tupeului, mai sunt şi mulţumiţi pentru că nu mai plătesc pierderi uriaşe la apă. Iar când va veni vremea ca serviciile să fie preluate de Prest Serv Apa vor încheia alte contracte sau vor reveni la cele individuale, fără scandal şi suferinţa, fără datorii.
La celelalte scări oameni nu au încheiat contractele, nici măcar pe perioada determinata, pentru că au fost informaţi de Răzvan Grecu că sunt scutiţi de la plata apei, pentru că au fost speriaţi că vor avea consecinţe apocaliptice. Au rămas fără apă, acumulează datorii şi penalităţi şi urmează să fie daţi în judecată. Au preferat aceasta varianta chiar daca în câteva săptămâni de zile Pascaniul va avea un alt operator de apă iar contractele încheiate cu Apă Vital nu vor mai putea fi folosite.
Analizând cele două situaţii se înţelege clar că cine îi îndeamnă, acum, pe păşcăneni să nu îşi achite datoriile (contract, facturi, chitanţa) le face un rău nu un serviciu.

PS pentru Răzvan Grecu:

1. Prevederile OUG 34/2014 se aplică doar în cazul contractelor, fie că vorbim de servicii de internet, sau de furnizarea apei în cantitate fixă sau în flux continuu. Tu ai susţinut că se aplică pentru cei care nu au contracte, ceea ce este fals. Ai mintit cu buna stiinta!
2. Cele cateva procese de calomnie pe care le-am pierdut din peste 50 cate au fost, in nume propriu sau asumate in numele altor autori, au fost intentate de cei pe care tu i-ai aparat în timp ce eu i-am criticat, stăpânii tăi – foştii primari Neculai Răţoi şi Grigore Craciunescu. Între timp calomnia a fost dezincriminata tocmai pentru că politicienii criticaţi îi hărţuiau penal pe jurnalişti, nu pe pupincurişti.
3. Nu sunt abonat la banii Apa Vital, nu am nici un contract. Societatea a dat anunţuri la BIT TV ca oricare alt client. La fel s-a întâmplat şi la televiziunea ta. Cat despre tonamatele din presa pascaneana, in locul tau as tace din gura…
4. Observ ca esti deranjat de raspunsul ANPC dar mai ales de intrebarea adresata de mine Protectiei Consumatorului. Chiar ai nesimtirea de a spune ca ar fi fost mai buna alta intrebare, una retorica nu concreta. Eu macar m-am documentat, tu ai mintit! Asta este diferenta dintre un jurnalist si un manipulator ordinar.

Adresa raspuns CRPC Iasi 351 28.01

articol mincinos

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow