4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Alte două persoane din Pașcani infectate cu tulpina Delta

Directia de Sanatate Publica Iasi a informat ca au fost confirmate inca zece persoane, nevaccinate, infectate cu tulpina Delta a virusului COVID 19, dintre care doua sunt din Pascani. Probele au fost recoltate in urma cu doua saptamani, au precizat autoritatile. 

 


Reamintim faptul ca directorul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi, dr Vasile Cepoi, a declarat, miercuri, că 10% din cazurile de infectare cu tulpina Delta a SARS-CoV2 înregistrate în prezent la nivel naţional sunt din judeţul Iaşi, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, sunt 24 de cazuri confirmate ca fiind infectate cu această tulpină în judeţul Iaşi, majoritatea celor infectaţi fiind din municipiul Paşcani.

„Ieri (marţi-n.r) incidenţa cazurilor din judeţul nostru reprezenta 10% din totalul cazurilor înregistrate la nivel naţional, ceea ce ne îngrijorează foarte mult. Tot ieri am primit confirmarea a 11 cazuri noi cu tulpina Delta, dintre care şapte din zona Paşcani. Toate cazurile care sunt internate provin din zona Paşcani. Suspiciunile sunt mai multe. Săptămâna trecută am trimis 28 de probe la analiză la Matei Balş, dar răspunsul a venit deocamdată numai pentru 11. Bănuim că e o mobilitate a persoanelor care vin din afara ţării. Am cerut să întocmească o situaţie cu persoane venite din afară, pe fiecare localitate în parte. Considerăm că acesta este un factor de risc, motiv pentru care trebuie să luăm legătura cu autorităţile locale din acele zone”, a declarat directorul DSP Iaşi, Vasile Cepoi.

Un număr de 13 pacienţi diagnosticaţi cu Covid, având tulpina Delta, sunt internaţi în prezent la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar patru dintre ei, cu forme severe, sunt internaţi în secţia de Terapie Intensivă, declara luni directorul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu – sursa g4media.ro

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow