23.5 C
Paşcani
luni, mai 29, 2023
Array

Alocări de fonduri nerambursabile pentru proiecte sociale și culturale

Consiliul Județean Iași a alocat banii pentru activitățile non profit de interes general conform Legii 350/2005 și Legii 350/2006. 13 din cele 40 de proiecte depuse în una iunie pentru activițăți sociale și culturale au îndeplinit condițiile pentru primirea finanțărilor solicitate.

            Consiliul Județean a avut pentru acest an prevăzute granturi nerambursabile în valoare de 350 000 lei. Dintre proiectele care vor primi finanțare, două vor promova cultura scrisă, patru au ca scop implementarea de proiecte culturale, iar 7 sunt proiecte sociale.

Activitățile pentru tineret au beneficiat de un grant de finanțare de 100 000 de lei. Asociația Zero Gravity prin proiectul ”Grădina de corzi” va asigura accesul și participara a 60 de tineri cu deficențe de vedere la un program de educație non formală, iar Asociația pentru Dezvoltare Personală din Iași prin proiectul ”Învață să poți”, își propune ajutorarea a 30 de tineri  cu posibilități reduse, să își găsească un loc de muncă. Tinerii vor fi învățați să redacteze un CV, se vor întâlni cu experți în resurse umane care vor simula interviuri de angajare și care îî vor pregăti pentru susținerea unor interviuri reale.

Nici cultura nu a fost omisă, astfel că Asociația Persoanelor Active din Iași, prin proiectul ”Iașul Vechilor Zidiri –festivalul Cronicarilor Moldoveni” va organiza la Mănăstirea Trei Ierarhi, o zi dedicată memoriei și operei lui Dimitrie Cantemir. Totodată, va iniția și un concurs de cultură generală pentru elevii claselor a XI-a din județ, concurs pe teme istorice și literare, având în vedere că anul acesta se împlinesc 375 de ani de la ridicarea Casei Dosoftei.

 Uniunea Artiștilor Plastici –Filiala Iași , va primi 15 000 lei pentru editarea catalogului ”Artiști ieșeni de valoare”.                                                   .

Asociația Culturală ALTIASI va organiza a doua ediție a manifestării ”Noaptea albă a galeriilor la Iași” în data de 6 octombrie, care anul acesta a ajuns la a 11-a ediție la nivel național.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow