9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021
Array

Alocări de fonduri nerambursabile pentru proiecte sociale și culturale

Consiliul Județean Iași a alocat banii pentru activitățile non profit de interes general conform Legii 350/2005 și Legii 350/2006. 13 din cele 40 de proiecte depuse în una iunie pentru activițăți sociale și culturale au îndeplinit condițiile pentru primirea finanțărilor solicitate.

            Consiliul Județean a avut pentru acest an prevăzute granturi nerambursabile în valoare de 350 000 lei. Dintre proiectele care vor primi finanțare, două vor promova cultura scrisă, patru au ca scop implementarea de proiecte culturale, iar 7 sunt proiecte sociale.

Activitățile pentru tineret au beneficiat de un grant de finanțare de 100 000 de lei. Asociația Zero Gravity prin proiectul ”Grădina de corzi” va asigura accesul și participara a 60 de tineri cu deficențe de vedere la un program de educație non formală, iar Asociația pentru Dezvoltare Personală din Iași prin proiectul ”Învață să poți”, își propune ajutorarea a 30 de tineri  cu posibilități reduse, să își găsească un loc de muncă. Tinerii vor fi învățați să redacteze un CV, se vor întâlni cu experți în resurse umane care vor simula interviuri de angajare și care îî vor pregăti pentru susținerea unor interviuri reale.

Nici cultura nu a fost omisă, astfel că Asociația Persoanelor Active din Iași, prin proiectul ”Iașul Vechilor Zidiri –festivalul Cronicarilor Moldoveni” va organiza la Mănăstirea Trei Ierarhi, o zi dedicată memoriei și operei lui Dimitrie Cantemir. Totodată, va iniția și un concurs de cultură generală pentru elevii claselor a XI-a din județ, concurs pe teme istorice și literare, având în vedere că anul acesta se împlinesc 375 de ani de la ridicarea Casei Dosoftei.

 Uniunea Artiștilor Plastici –Filiala Iași , va primi 15 000 lei pentru editarea catalogului ”Artiști ieșeni de valoare”.                                                   .

Asociația Culturală ALTIASI va organiza a doua ediție a manifestării ”Noaptea albă a galeriilor la Iași” în data de 6 octombrie, care anul acesta a ajuns la a 11-a ediție la nivel național.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI