1.9 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 3, 2022

Alexandru Rafila: Până la finalul lunii martie este posibil să nu mai avem nevoie de starea de alertă

Ministrul Sănătăţii a afirmat, marţi seară, că este posibil ca la finalul lunii martie să revenim la normalitate și astfel să nu mai fie nevoie de prelungirea stării de alertă. Cu toate acestea, spune Alexandru Rafila, avem în față încă zece zile dificile, în care țara noastră va înregistra peste 50.000 de cazuri noi de COVID.

Alexandru Rafila a declarat, marți, la TVR 1, că este încrezător că România va reveni la normal până la sfârșitul lunii martie.

„Eu cred că vom reveni la normal până la sfârșitul lunii martie. Normal înseamnă că probabil nu va mai fi nevoie de starea de alertă. Eu cred că prelungirea stării de alertă va fi limitată de această dată și nu va mai trebui să luăm acele măsuri care să ne afecteze viața economică și socială și trebuie să ne pregătim pentru acest lucru. Eu am avut foarte multe întâlniri cu reprezentanții diverselor industrii : turism, Horeca, marii retaileri, mari investitori din România. Toți își doresc predictibilitate, o discuție sinceră care să facă posibilă repornirea economiei și cred că spre sfârșitul lunii martie putem avea discuții foarte serioase, încât oamenii să știe ce au de făcut în lunile următoare”, a spus ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Rafila a atras atenția că acestea sunt ipoteze de lucru, nu sunt angajamente.

continuarea pe digi 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow