1.9 C
Paşcani
joi, decembrie 8, 2022
Array

Alerta! Pacienti hraniti cu pulpe de pui expirate

In loc sa vina la spital pentru a fi tratati, pacientii plecau acasa cu afectiuni gastrice si stari de voma • In cele din urma, s-a descoperit sursa bolii: pulpele de pui de la cantina spitalului erau expirate • Inspectorii de la DSVSA au demarat o ancheta

Situatie ingrijoratoare in cadrul unui spital din orasul Pascani. Bolnavilor le-au fost livrate zeci de kilograme de pulpe de pui alterate. Firma care colaboreaza in mod direct cu unitatea spitaliceasca si-a permis sa-si bata joc de cei aflati pe patul de spital si a trimis un lot intreg de produse care nu erau bune pentru consum. Sesizati si ingrijorati despre acest aspect, reprezentantii spitalului s-au adresat Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi pentru efectuarea de analize asupra produselor.

„Am primit reclamatii din partea unui spital din Pascani, legat de pulpele de pui pe care le-au primit de la o societate cu care are contract. Pentru probe au ajuns 10 pulpe, iar 8 dintre ele prezentau probleme. Acestea aratau foarte urat, aveau o culoare rosie-violacee, carnea se desprindea de pe os, grasimea prezenta fenomene de oxidare, am identificat inclusiv resturi de penaj. De asemenea, la extremitatea inferioara, toate oasele erau fracturate. Pulpele erau in termen insa am sesizat o suspiciune la eticheta. Concluzia analizelor a fost ca produsele nu erau proaspete. In caz de consum uman, se poate ajunge la afectiuni gastrice, stari de voma. Firma care distribuie produsele a mai avut probleme de acest gen in anii trecuti”, au declarat reprezentantii laboratorului DSVSA Iasi.

Firma care a livrat lotul de produse cu probleme bolnavilor din Pascani este nimeni alta decat SC Miralex SRL din Bacau, administrata de Dan Rusu. Aceasta a trecut in ultimii ani prin mai multe scandaluri atat in judetul Iasi, cat si la nivel national. Problema este mereu aceeasi: pulpele livrate sunt stricate sau neconforme. In 2010, tot DSV Iasi a scos la iveala faptul ca produsele din carne de pui furnizate Centrului de Recuperare a Copilului cu Handicap Sever Galata de catre firma Miralex SRL Bacau sunt necorespunzatoare. La acea data, au fost confiscate si arse 70 de kilograme de carne. Firma bacaoana nu s-a rezumat sa livreze doar in regiunea Moldovei. Inclusiv Serviciul Roman de Informatii si o unitate militara din capitala au achizitionat in 2011 cantitati de carne expirata de la Miralex SRL.

Sursa BZI

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow