4.7 C
Paşcani
sâmbătă, decembrie 10, 2022
Array

Alerta cu bombe in Parcul Pestisorul Pascani. Pirotehnistii cauta un depozit de munitie din timpul razboiului

Anunt bomba la Primaria Pascani. Locul unde se lucreaza deja pentru reamenajarea ,,Parcului Pestisorul” ar putea fi intesat de bombe neexplodate din timpul razboiului. Informatia a fost confirmata de reprezentantii institutiei, dupa ce constructorul care executa lucrarile a solicitat verificarea terenului inainte de a fi efecutuate sapaturile pentru fundatiii. Mai exact, sc Iasicon SA Iasi a cerut interventia specialistilor pirotehnisti dupa ce a aflat de la locuitorii din zona ca acolo ar fi fost ingropata munitie de razboi. Este vorba de o suprafata de teren de cca 300 mp aflata peste drum de biserica catolica.
Primaria a contactat deja o firma de specialitate. Constructoririi au fost sfatutiti sa continue lucrarile doar daca la fata locului va fi prezenta si o echipa de pirotehnisti care sa verifice, inainte de efecutare sapaturilor, daca in sol sunt, sau nu, proiectile neexplodate.
,, In urma unei selectii de oferte vom incheia un contract de asistenta pentru cateva zile, cat dureaza sapaturile. Aceeasi firma ar urma sa ne elibereze si un aviz pentru continaurea lucrarilor. Costurile estimate sunt de cca 4 000 lei…” a spus pentru ziarul Orizont.info, ing Iulian Pertu.

Orizont.info

Alte articole

Ședință pentru amenajarea unei piste pentru biciclete în Hârlău

Ședință extraordinară vineri, 9 decembrie, în Hârlău. Aleșii locali...

Tradiții mironiste de Crăciun

C.P. Două evenimente care anunță sosirea Crăciunului sunt în...

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie

Spectacol umanitar la Mogoșești-Siret, pe 16 decembrie, de la...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow