0.2 C
Paşcani
vineri, ianuarie 27, 2023

Alertă alimentară! Peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella, descoperite în magazine

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a descoperit peste 60 de tone de carne de pui cu salmonella în magazinele din țară.

În mai multe magazine din România au fost descoperite de către inspectorii ANSVSA peste 60 de tone de carne de pui, contaminată cu salmonella.

Drept urmare, au fost retrase de la vânzare mulțimi de pulpe și pipote de pui congelate, aici fiind depistată cea mai mare cantitate de salmonella.

Sfatul reprezentanților ANSVSA pentru românii care suspectează că au cumpărat carne de pui cu salmonella

Grav este că oamenii au cumpărat o parte din carnea infectată, iar specialiștii avertizează că până când nu este gătită la peste 70 de grade Celsius să nu fie consumată. Carnea a fost importată din Polonia, a ajuns în fabricile din țara noastră, iar mai apoi în magazine.

”Avem peste 60 de tone de carne de pasăre contaminată retrasă de la raft. Există situații în care avem 500 de km, apoi încă 500 de kg care au fost comercializate către consumatorul final.

Să ne asiguram că tratam termic foarte bine carnea de pasăre pentru că prin tratament la peste 70 de grade, câteva minute, această bacterie se distruge”, a declarat pentru ȘtirileProtv Mihai Ponea, vicepreședinte ANSVSA.

Tot mai multă carne de pui cu salmonella adusă din Polonia în România

Salmonella identificată este una dintre cele periculoase, care poate provoca toxiinfecție copiilor și vârstnicilor, mai avertizează Mihai Ponea. În ultima vreme, tot mai multă carne de pui cu salmnonella a fost descoperită în România din Polonia. Mihai Ponea crede că este benefică o verificare la vamă a cărnii de pui sosită din această țară.

”Am identificat unul din tipuile de salmonella periculoase, salmonella enteritidis, care provoacă toxiinfecții extrem de grave la copii și vârstnici.

sursa fanatik

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow