19.7 C
Paşcani
joi, august 18, 2022

Alegeri prezidențiale în R. Moldova. Maia Sandu câștigă detașat cu peste 57% din voturi

- Advertisement -

Maia Sandu, candidata partidului pro-european Acțiune și Solidaritate, va fi prima femeie președinte a Republicii Moldova.

Rezultatele anunţate de Comisia Electorală Centrală o dau câștigătoare a scrutinului de la Chișinău cu un avans de peste zece procente în fața președintelui în funcție, Igor Dodon, susținut de partidul Socialiștilor din Republica Moldova. În primul tur, Sandu a ieșit pe primul loc, cu un avans de doar 3,5 procente.

Maia Sandu: „Am fost martorii unei mobilizări extraordinare a moldovenilor. În pofida crizei, în pofida neîncrederii față de instituții, în pofida unei campanii murdare, oamenii au ieșit la vot într-un număr foarte mare. Și aici în țară, și în diaspora. Oamenii au ieșit la vot pentru că le pasă. Oamenii vor ca vocea lor să fie auzită, oamenii vor să fie respectați, oamenii vor ca puterea să le ofere soluții la problemele lor.”

Președintele în funcție, Igor Dodon, considerat de analiștii politici candidatul preferat al liderului rus Vladimir Putin – stă încă în expectativă. A îndemnat toate părțile implicate la calm, indiferent de rezultatul final al alegerilor. A precizat, însă, că au fost destule nereguli la vot.

Igor Dodon: „Primim semnale, probabil le-ați văzut, de unele încălcări, în special la votul din diaspora. De aceea, mă voi abține acum să dau aprecieri la cum a decurs votul și dacă sunt sau nu încălcări. O să acumulăm toate informațiile. Eu sunt destul de optimist referitor la rezultatele acestui scrutin.”

Continuarea pe Stirile PRO TV

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow