More

  Alegeri parlamentare pe 11 decembrie

  Array

  Alegerile parlamentare vor avea loc pe 11 decembrie. Decizia a fost luată de Guvern în ședința de astăzi.

  Premierul Dacian Cioloș anunțase că Guvernul stabilește în cursul acestei săptămâni data la care vor avea loc alegerile parlamentare, după ce a discutat cu liderii partidelor în privința datei scrutinului. PSD a cerut alegeri pe 4 decembrie, în cea de-a cincea zi a vacanței dintre Sf. Andrei și Ziua Națională (3 și 4 decembrie sunt zile de week-end). PNL a cerut alegeri pe 11 decembrie, pentru ca electoratul să nu fie plecat din zonele unde votează pe parcursul vacanței de aproape o săptămână.

  Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a anunțat săptămâna trecută că liberalii doresc organizarea alegerilor parlamentare la 11 decembrie pentru că vacanța de Ziua Națională ar determina o prezență mică la vot.

  Vasile Blaga este de părere 4 decembrie, data preferată de cei de la PSD pentru desfășurarea scrutinului, coincide cu o serie de zile libere – Sfântul Andrei, 1 și 2 decembrie, de Ziua Națională -, la care se adaugă pregătirile de Moș Nicolae, ceea ce ar determina o absență considerabilă la urne.

  La rândul lor, cei de la PSD au invocat tot temerea că lumea ar lipsi de la urne, dar pentru 11 decembrie. Liderul formațiunii, Liviu Dragnea, a declarat zilele trecute că PSD nu este de acord cu această dată, pentru că ar putea fi frig și lumea să nu se prezinte la vot.

  Ultimele alegeri parlamentare, în 2012, au avut loc la 9 decembrie, fiind, la vremea aceea, preferată această dată de către Guvernul USL, condus de Victor Ponta, pentru a nu se suprapune cu vacanța de 1 Decembrie și de Sf. Andrei.

  Potrivit legii, Guvernul este cel care stabilește data alegerilor. Astfel, Dacian Cioloș a anunțat că le-a propus partidelor să aleagă între 27 noiembrie, 4 decembrie și 11 decembrie. Premierul are o serie de discuții cu liderii partidelor, iar săptămâna viitoare ar urma să anunțe data la care vor avea loc alegerile parlamentare.

  27 noiembrie ar fi o dată care ar fi cuprinsă în interiorul mandatului actualei legislaturi.

  Cei de la PSD l-au acuzat pe prim-ministrul Cioloș că ar favoriza PNL în intenția sa de a organiza alegeri parlamentare la 11 decembrie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Furnizarea apei potabile va fi întreruptă în municipiul Pașcani și suburbii

  COMUNICAT: În vederea remedierii unei pierderi la conducta de aducțiune Moțca Pașcani de 600 mm diametru, apărută în zona Hanul Ancuței, ApaVital se află...

  Scandalul comisiilor de specialitate: Consilierul Ratoi refuza sa munceasca! Cum sunt si cum ar trebui sa fie impartite mandatele

  Un subiect care aparent nu are legatura cu agenda publica a cetatenilor a starnit un scandal de amploare intre reprezentantii puterii si cei ai...

  15 IANUARIE – ZIUA CULTURII NATIONALE

  Ziua Culturii Naţionale a fost marcată pentru prima dată la 15 ianuarie 2011, adică în urmă cu 10 ani. Data la care se sărbătoreşte...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI