25.2 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Alegeri la PSD Pascani. Dumitru Pantazi, noul presedinte, la propunerea fostului lider. Critici dure la adresa lui Constantinescu si Ratoi VIDEO

Alegeri cu final asteptat, la PSD Pascani, dupa saptamani de framantari si negocieri de culise. Incepand de astazi noul presedinte al organziatiei locale este primarul Dumitru Pantazi.

In mod surprinzator candidatura lui a a fost propusa chiar de fostul presedinte , senatorul Florin Constantinescu, dupa ce saptamani de zile cei doi au incercat sa se convinga reciproc sa renunte, asa incat in ajunul alegerilor nu era inscris nici un candidat.

Alegerile au avut loc astazi, incepand cu ora 11.00, in prezenta a 130 de delegati cu drept de vot. La eveniment au participat, in calitate de invitati, si presedintele organizatiei judetene a PSD, primarul Iasului Gheorghe Nichita, primarii de la Cristesti, Tatarusi si cel din orasul Targu Frumos precum si o parte dintre parlamentarii PSD ai judetului. Pantazi a fost ales cu unanimitate de voturi, exprimate in mod deschis.

Totodata a fost stabilita si noua componenta a Comitetului Executiv format din 21 de membri precum si cei 30 de delegatii care vor participa la conferinta judeteana care va avea loc pe data de 30 martie,, la Iasi. Zilele urmatoare va fi aleasa structura noului Birou Permanent al PSD Pascani format din presedinte, 7 vicepresedinti, secretari, si trezorier.

Constantinecu: Am realizat tot ce ne-am propus. Nu renunt la lupta politica!

In acelasi context, pe parcursul conferintei, o parte dintre politicienii din sala si-au prezentat punctele de vedere in legatura cu evenimentul de astazi.

Primul discurs a fost rostit chiar de fostul presedinte, senatorul PSD Florin Constantinescu. El si-a prezentat raportul de activitate pe parcursul a cei aproape 7 ani de mandat, concluzionand ca aproape toate obiectivele si competitiile politice ale organizatiei PSD Pascani au fost realizate sau castigate, cu exceptia alegerilor locale din 2008. Totodata el a spus ca nu va renunta la lupta politica pentru realizarea promisiunilor si proiectelor facute in campaniile electorale.

Nedelcu, obiective: Centru social pentru femei

De asemenea presedinta Organziatiei de Femei a vorbit despre o serie de proiecte interesante care ar urma sa fie implementate la Pascani. Este vorba despre realizarea unui centru social cu fonduri europene sau de la bugetul de stat si cel local care sa ofere adapost si consiliere psihologica femeilor agresate sau mamicilor minore.

Axinte, pe scurt

Viceprimarul Pascaniului, luat prin surprindere de invitatia de a tine un discurs, a vorbit pe scurt despre activitatea sa de partid.

Ratoi: Primarul trebuie sa aiba si puterea politica

Unul dintre cele mai spumoase discursuri a fost cel al deputatului Neculai Ratoi, fost primar al Pascaniului. El a preferat sa vorbeasca despre problemele care macina unitatea organizatiei PSD Pascani si a facut o pledoarie in favoarea lui Dumitru Pantazi, argumentant ca un primar trebuie sa aiba nu numai putere administrativa ci si cea politica. Nu au scapat necriticati nici senatorul Constantinescu si oamenii sai de incredere, aflati in sala.

Pantazi: Ii multumesc senatorului ca a avut intelepciunea sa faca un pas in lateral. Si eu am facut la fel pentru el

De asemenea, Dumitru Pantazi a prezentat un plan de masuri pentru urmatorii ani privind intarirea organziatiei PSD Pascani. Printre ele se afla cresterea numarului de membri, incurajarea tinerilor pentru a prelua stafeta de la seniori dar mai ales o mai buna comunicare si transparenta in raport cu cetatenii si presa.

Pantazi i-a multumit senatorului Constantinescu ca a avut intelepciunea sa faca un pas in lateral si pentru propunerea in favoarea s-a de a candida la functia de presedinte, amintind ca si el a facut la fel in beneficiul  senatorului, cu cativa ani in urma.

Avramiuc si glumele prine de amar

Ca o pata de culoare a fost interventia scriitorului Vasile Avramiuc. Mai in gluma , mai in serios el a vorbit despre nevoia de continuare a  reformelor institutionale initiate de PSD si l-a asigurat pe primarul Iasului ca pesedistii pascaneni il vor sprijini pentru un nou mandat de presedinte la conducerea organziatiei judetenele si chiar pentru obtinerea functiei de guvernator al regiunii Moldova, daca va fi cazul.

Nichita, critici dure la adresa lui Constantinescu si Ratoi

Alegerile de astazi s-au incheiat cu un discurs maraton si mobilzator sustinut de presedintele PSD Iasi, Gheorghe Nichita. In prima parte a adus critici dure, dar discrete, la adresa senatorului Florin Constantinescu. El a spus ca senatorul pascanean ar fi trebuit sa accepte sa nu mai candideze de cand au inceput sa fie organizate alegerile, nu in ultimul moment.  Mai mult Nichita a precizat ca un primar este un politician mai valoros decat un parlamentar deoarece primul a  reusit sa obtina in mod direct voturile de la cetateni si l-a ajutat si pe parlamentar in campania electorala. Nichita a mai spus ca senatorul Constantinescu ar trebui sa aiba un alt proiect politic pentru judet si chiar pentru regiunea Molvovei sugerand ca politicianul pascanean ar urma sa ocupe functia de vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD. Totodata Nichita i-a strivit cu vorbele pe cei care au complotat si au incercat sa candideze impotriva lui la sefia organizatiei judetene, printre ei aflanduse si cativa membri din cadrul PSD Pascani printre care si senatorul Florin Constantinescu.

Discurs maraton despre Ponta, modificarea Constitutiei si regionalizare

In acelasi context Gheorghe Nichita a vorbit despre municipiul Pascani, si Guvernul Romaniei dar mai ales despre importanta proiectului administrativ de regionalizare si despre importanta referendumului din toamna acestui an pentru modificarea Constitutiei.

Ratoi, vinovat de pierderea alegerilor din 2008

La final, presedintele PSD Iasi a facut si cateva dezvaluiri. El l-a indentificat ca principal vinovat pentru pierderea alegerilor locale la Pascani ,in anul 2008, pe fostul primar, Neculai Ratoi, pe motiv ca ar fi refuzat sa isi dea demisia din functie, cu 6 luni inainte de incheierea mandatului. Mai mult, el a spus ca infrangerea de atunci si mandatul liberalului Craciunescu s-au trasformat, pana la urma intr-un avantaj pentru Dumitru Pantazi, care a reusit sa isi contureze propriea personalitate politica.

Orizont.info

 

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow