0.5 C
Paşcani
luni, decembrie 4, 2023

Alegeri în școli – La “Sadoveanu” e plină campanie

Alegeri în școli – La Sadoveanu” e plină campanie

 Forfotă mare în școli. În aceste zile au loc alegeri în rândul elevilor. Mai exact, candidații la funcția de președinte al Consiliului elevilor din fiecare școală umblă din clasă în clasă pentru a-i convinge cu programul lor electoral și că ei merită această postură pentru următorul an electoral. Se împart pliante și au loc tot felul de dezbateri. La Colegiul Sadoveanu” din Pașcani, votul va avea loc miecuri. Materialul video în cadrul știrilor INFOBIT.

În ultimii ani, în școli au loc campanii electorale pentru ca elevii să aleagă din rândul colegilor un președinte pentru Consiliul Elevilor care să-i reprezinte în comunitate.

De exemplu, miercuri, 11 noiembrie au loc alegeri la Colegiul Sadoveanu din Pașcani. Campania este în toi în această perioadă, iar candidații încearcă să-și convingă colegii că ei sunt cei mai potriviți pentru această funcție.

La această școală, pe liste s-au înscris doi candidați. Este vorba despre Demetra Ursu și Miruna Grigoraș. Eleve în clasa a XI a, ele își doresc această funcție încă din primul an de studiu.

Programul lor electoral constă în – pentru Miruna – activități extrașcolare și petreceri tematice, revista școlii, păstrarea evenimentelor cu tradiție, dar și training-uri de formare profesională și colaborare cu asociațiile studențești.

Demetra propune un festival al Colegiului, un program de reciclare, cluburi de muzică, ateliere cercetășești, târguri caritabile și alte activități extarșcolare.

Alegerile sunt programate pentru ziua de miercuri, atunci când toți elevii colegiului vor trebuie să voteze, secret, una dintre cele două candidate.

Alte articole