17.9 C
Paşcani
marți, mai 17, 2022
Array

Alegeri în școli. Campanie electorală pentru Consiliul elevilor

Campanie “electorală” în școlile din Pașcani: se alege președintele si membrii Consiliului Elevilor. Astfel, acestia sunt incurajati sa candideze pentru președinte, vice-președinți, secretar și directori de diferite departamente cum ar fi concursuri școlare, sport, cultură și educație sau avocatul elevului. Candidatii au la dispozitie doar cateva zile sa convinga pe colegii lor ca merita aceasta functie.

CAMPANIE ELEVI

Unitățile de învățământ se află în plină desfășurare a alegerile pentru structurile de conducere ale elevilor. Acestea au început pe 25 septembrie la nivelul fiecărei școli și se vor termina tocmai în ianuarie, când vor fi desemnații liderii naționali ai Consiliului Elevilor.

Prin intermediul acestei functii, elevii isi pot dezvolta abilitățile în plan personal și profesional, dar și spiritul organizatoric.

De exemplu, in anul scolar trecut, consiliul elevilor de la Liceul „Miron Costin” din Pascani a fost condus de Larisa Pristavu, care cu ajutorul colegilor a organizat dezbateri, concursuri si numeroase activitati la nivel de scoala.

LARISA PRISTAVU

După alegerile la nivel liceal și numirea președintelui în funcție, acesta poate candida pentru una din funcțiile consiliului județean al elevilor. Iar dacă ocupă una din funcțiile consiliului județean acesta poate candida pentru una din funcțiile consiliului regional sau național al elevilor.

Materialul video in cadrul buletinului de stiri INFOBIT.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow