4.4 C
Paşcani
vineri, martie 31, 2023

Alegeri în Consiliul elevilor, la școlile din municipiu

Forfotă și agitație de zile mari în unele școli din municipiu. În această perioadă sunt în plină desfășurare alegerile pentru structurile de conducere ale elevilor.

 Mai exact, candidații la funcția de președinte al Consiliului elevilor din fiecare școală merg din clasă în clasă, încercând să-și convingă colegii să le ofere votul de încredere.

La Colegiul Tehnic de Căi Ferate „Unirea”, campania electorală se va desfășura în perioada 4-10 octombrie. Până în prezent s-au înscris în cursă șase candidați. Este vorba despre Bianca Gabriela Coțovanu, de la clasa a X-a A,  Denis Hamciuc, de la clasa a X-a B, Ioana Amalia Maftei, de la clasa a XI-a D, Maria Manuela Mocanu, de la clasa a X-a B, Daria Țîmpău, de la clasa a X-a B și Denisa Ioana Ungureanu de la clasa a X-a B.

La Liceul Teoretic „Miron Costin” din Pașcani, candidatii mai au la dispozitie cateva zile sa-i convinga pe colegii lor ca merita să-i reprezinte în Consiliul Elevilor.

O altă școală care urmează să facă alegeri este Liceul Tehnologic „Mihai Busuioc”. Mai exact, în perioada 11-14 octombrie se vor face propuneri pentru funcția de președinte, vicepreședinte și secretar, iar la Liceul Tehnologic Economic „Nicolae Iorga” candidează pentru funcția de președinte un singur elev. Este vorba despre Grigoruț Bianca, de la clasa a X-a A.

Alte școli au ales deja un președinte în cadrul Consiliul Elevilor. La Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” din Pașcani, alegerile au avut loc în cursul săptămânii trecute, iar în funcția de președinte a fost desemnată Patricia Spatariu, de la clasa a XI-a E.

Precizăm că, în cazul președinților de la școlile din municipiu, recent aleși în funcție, aceștia au posibilitatea să candideze inclusiv pentru una din funcțiile Consiliului Județean al Elevilor, care în prezent, reprezintă interesele a peste 124.000 de elevi din județ.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow