5.8 C
Paşcani
sâmbătă, noiembrie 26, 2022
Array

ALEGE VIAŢA! RESPECTĂ REGULILE DE CIRCULAŢIE, PENTRU O VACANŢĂ ÎN SIGURANŢĂ!

politia rutieraSiguranţa rutieră constituie o problemă importantă a societăţii contemporane.

Activitatea de prevenire este o prioritate şi în perioada vacanţei de iarnă 2013 – 2014, când vor fi continuate acţiunile specifice, în cadrul cărora o atenţie deosebită va fi acordată conştientizării categoriilor vulnerabile de participanţi la traficul rutier, respectiv copiilor.

Pentru prevenirea implicării copiilor în accidentele rutiere, Poliţia Rutieră recomandă celor mici:

Să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora şi să aleagă locurile special amenajate în acest sens, unde nu circulă maşini (parcurile, terenurile de sport, curtea şcolii sau a grădiniţei etc.)!

Să nu se deplaseze cu patinele/ sania pe partea carosabilă a drumurilor publice!

După căderea întunericului sau în alte condiţii de vizibilitate redusă, să folosească îmbrăcăminte de culoare deschisă, care îi face mai vizibili în lumina farurilor!

STRADA NU ESTE LOC DE JOACĂ !

Copii, să evităm accidentele, învăţând şi respectând câteva reguli de circulaţie!

Circulaţi doar pe trotuar. Pe drumurile unde nu există trotuare, circulaţi întotdeauna pe partea stângă, cât mai aproape de marginea drumului, astfel ca maşinile care circulă pe partea carosabilă să vină din faţa voastră.

În caz de vreme rea (ploaie, ceaţă, polei, ninsoare, viscol) să fiţi mai atenţi atunci când traversaţi strada.

Nu staţionaţi pe bordura trotuarelor deoarece vă puteţi dezechilibra şi ajunge în faţa maşinilor!

Traversarea străzii se face numai pe trecerea de pietoni. Nu fugiţi pe trecerea de pietoni, opriţi-vă pe marginea acesteia şi aşteptaţi ca maşinile să se oprească pentru a vă permite traversarea!

Acolo unde sunt instalate semafoare, veţi aştepta cu răbdare apariţia luminii de culoare verde şi veţi traversa numai pe această culoare!

Culoarea verde a semaforului arată că se poate traversa în siguranţă, dar şi în acest caz trebuie să vă asiguraţi din ambele sensuri, pentru că pot exista şi şoferi neatenţi.

În intersecţiile unde nu există semafor, traversarea se va face numai pe la colţul străzii, după o atentă asigurare că nu se apropie nicio maşină din ambele sensuri de circulaţie.

Un alt grup ţintă, îl reprezintă părinţii, cărora le vor fi adresate recomandări, în vederea supravegherii copiilor la locurile de joacă şi prevenirea implicării acestora în accidente.

Conducătorii de autovehicule sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în zonele frecventate de copii.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow