More

  Alege o carieră plină de satisfacţii – cariera militară! Au inceput inscrierile

  Au inceput inscrierile pentru institutiile militare de invatamant liceal, postliceal si universitar. Centrul Militar Zonal Iasi, prin Biroul de informare-recrutare, se ocupa pentru recrutarea candidatilor care isi doresc o cariera in acest domeniu si prezinta oferta educationala.

  Sunt sute de locuri pentru formarea ofiterilor licentiati, maiştrilor militari şi subofiţerilor, precum si pentru invatamantul liceal.

  Scolile sunt in diferite locuri din tara precum Bucuresti, Sibiu, Brasov, Constanta, Targu Mures, Pitesti, Buzau, Campulung Moldovenesc, Breaza, Craiova si altele.

   

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT  UNIVERSITAR ( pentru formarea ofiţerilor licenţiaţi):

  –  Universitatea Naţională de Apărare „Carol I” Bucureşti – 9 locuri;

  –  Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu – 264 locuri;

  –  Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă” Braşov – 184 locuri;

  –  Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanţa – 108 locuri;

  –  Academia Tehnică Militară Bucureşti – 219 locuri;

  –  Institutul Medico-Militar Bucureşti şi Tg.Mureş – 110 locuri.

          Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 ( 24 ani pentru piloţi).

   

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT POSTLICEAL ( pentru formarea maiştrilor militari şi subofiţerilor):

                –  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre” Basarab I” Piteşti – 313 locuri pentru maiştri militari şi 323 locuri pentru subofiţeri;

               –  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri pentru comunicaţii, tehnologia informaţiei şi apărare cibernetică Sibiu – 168 locuri pentru maiştri militari şi 60 locuri pentru subofiţeri;

    –  Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia”  Boboc, jud. Buzău – 245 locuri pentru maiştri militari şi 76 locuri pentru subofiţeri ;

                –  Şcoala Militară de Maiştri Militari  a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanţa – 245 locuri pentru maiştri militari.

         Se primesc candidaţi cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a şi care au vârsta până în 30 de ani împliniţi în cursul anului 2019 – pentru maiştri militari şi 35 de ani pentru subofiţeri.

   

  1. ÎNVĂŢĂMÂNT LICEAL:

  – Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc – 120 locuri;

  – Colegiul Naţional Militar” Dimitrie Cantemir” Breaza – 120 locuri;

  – Colegiul Naţional Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia- 120 locuri;

  – Colegiul Naţional Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova- 120 locuri;

  – Colegiul Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza” Constanţa- 120 locuri.   

          Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 01.03.2019.

  1. Prin suplimentarea locurilor scoase la concurs în anul de şcolarizare 2018-2019 biroul informare-recrutare desfăşoară activităţi de recrutare pentru candidaţi pe filiera indirectă la următoarele specializări :

  – Şcoala de Aplicaţie pentru Logistică „General Constantin Zaharia”– Chitila – OFIŢERI – căi ferate (17): – 7 locuri

  Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ universitar acreditate, cu diplomă de licenţă, cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare şi care au să aibă vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul 2019.

  Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 03.04.2019.

  – Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene „Traian Vuia” – Boboc – SUBOFIŢERI –  pentru arma „rachete şi artilerie antiaerian: – 30 de locuri.

   

  Se primesc candidaţi absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ postliceale acreditate, cu certificat/diplomă de absolvire a instituţiei de învăţământ,cu profil corespunzător armelor sau serviciilor şi specialităţilor militare pentru care se organizează cursul de formare şi care au să aibă vârsta de cel mult 40 de ani împliniţi în anul 2019.

  Termenul limită de întocmire a dosarului de candidat ( inclusiv efectuarea examinării medicale, care necesită o planificare anterioară) este 08.02.2019.

   

  Pentru informaţii detaliate şi consiliere, cei interesaţi sunt invitaţi să se prezinte la sediul Centrului Militar Zonal Iaşi, situat pe strada Arh. G.M. Cantacuzino, nr. 20 (în spatele Mitopoliei Moldovei şi Bucovinei), IAŞI, zilnic, de luni până vineri, între orele 08.30 – 16.30, marţi între orele 10.30-18.30.

  Pentru candidaţii din municipiul Paşcani şi zonele limitrofe aceştia se pot prezenta la punctul de lucru temporar, deschis de Centrul Militar Zonal Iaşi, la Clubul copiilor şi elevilor, str. Vasile Alecsandri, nr. 12, Paşcani, în fiecare zi de joi, între orele 08.00 – 16.00.

  Informaţii se pot obţine la numerele de telefon 0232.264491, int.136 şi 137 sau 0332414892.

  Detalii suplimentare se găsesc şi pe internet, pe site–ul oficial al Ministerului Apărării Naţionale, la adresa www.mapn.ro, www.recrutare.mapn.ro, www.recrutare_iasi@mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Zonal Iaşi, https://www.facebook.com/CMZIasi.

   

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  12 august – Ziua internaţională a tineretului (ONU)

  In 1999, Adunarea Generală a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) a aprobat recomandarea făcută de Conferinţa mondială a miniştrilor responsabili pentru Tineret ca 12 august...

  Furnizarea apei potabile este întreruptă în localitatea Mircești (parțial)

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă în ziua de...

  Furnizarea apei, întreruptă pe strada Școlii din localitatea Lespezi

  În vederea remedierii unei avarii apărută la o conductă, ApaVital se află în neplăcuta situație de a nu furniza apă potabilă în ziua de...

  Opinii