18 C
Paşcani
luni, mai 23, 2022
Array

ALEGE BINE! ACUM AI DE UNDE

Am ajuns, în sfarsit, la final de mandat al primarului Grigore Crăciunescu, după o campanie electorală urâtă, dar utilă în aceeaşi măsură. Urâtă pentru că, în loc să aibă loc dezbateri constructive, pe marginea proiectelor, am avut parte de numeroase scandaluri, dezvăluri şi dosare compromiţătoare.

Utilă pentru că păşcănenii au avut ocazia să vadă, în direct la televizor, cât de insalubră a ajuns politica şi cât de jos pot ajunge unii politicieni locali. Altfel spus, dacă miza acestei campanii nu ar fi fost una uriaşă, principalii competitori nu ar fi fost atât de determinaţi să se facă de ruşine şi nu am fi avut prea curând acces la toate aceste dosare, la dezvăluirile penale care au fost făcute în ultimele săptămâni.

Dar campania electorală a trecut, iar mâine, 10 iunie, vor avea loc alegeri locale. Ne vom încerca norocul, din nou, în speranţa că următorul primar va fi mai gospodar, mai responsabil. Va fi OM, nu un cyborg politic, lipsit de ruşine şi responsabilitate. Întrebarea zilei este: ,,Eu pe cine votez?“

Conform sondajelor de opinie, cca 30% dintre păşcăneni sunt nehotărâţi şi, cel mai probabil, nu vor participa la vot. Alţii vor să meargă la vot, dar încă nu ştiu pe cine să voteze. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât, de această dată, oferta este bogată în candidaţi pentru toate vârstele şi gusturile.

Avem tineri, avem oameni de afaceri, avem candidaţi cu experienţă administrativă şi politică, avem chiar şi candidaţi independenţi. Şi totuşi pe cine alegem? Pe liberalul Grigore Crăciunescu – un mincinos patologic lipsit de responsabilitate care a distrus, complet, Paşcaniul în ultimii 4 ani de zile, pe social-democratul Dumitru Pantazi – cel care încă se mai luptă cu fantomele trecutului, pe pedelistul Ioan Ioniţă – cel care încearcă să uite exeperienţa urâtă pe care a avut-o, în calitate de viceprimar, alături de primarul G.C., pe eternul candidat Leonard Rusu sau pe tânărul independent Dionisie Afloroaei ? Ceilalţi candidaţi nu au şanse reale de câştig.

Mă aştept ca păşcănenii să schimbe şi de această dată primarul, aşa cum au făcut-o în vara anului 2008. Au toate motivele să o facă, ar fi o reacţie firească, o dovadă că au scăpat de frică şi de indiferenţă, o dovadă de maturitate socială. Important este mergem la vot.

Să avem capacitatea de a-l trimite acasă pe cel care ne-a dezamăgit, ne-a minţit şi insultat timp de 4 ani de zile şi să angajăm prin vot un alt primar, mai bun sau macar nu la fel de rău, cum ne-o fi norocul….

PS: Azi m-a întrebat cineva ce cred despre şansele PP-DD la Pascani, speriat de sutele de oameni care s-au adunat pe Esplanadă pentru a asculta cu gurile căscate jignirile otevistului şef la adresa păşcănencelor (cele care se culcă şi se trezesc cu Dan Diaconescu la OTV, aşa cum a spus DD).

L-am invitat pe acel domn să facă un mic exerciţiu şi să îşi imagineze că preşedintele organizaţiei locale, Radu Movileanu, ar ajunge, Doamne fereste!, primar sau consilier local. Oare avem nevoie în viitorul legislativ local de ,,iepuri necuvântători” , de indivizi lipsiţi de personalitate şi verticalitate, de asa zisi politicieni folositori doar pentru a ridica mâna la vot? “Cei care votează partidul lui Dan Diaconescu sunt alienaţi mintal”, spunea C.T.P., cam dur, într-un recent interviu.

Eu cred că păşcănenii sunt suficient de inteligenţi şi determinaţi ca de această dată să aleagă bine.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Se fac înscrieri la clubul pensionarilor din Pașcani

După doi ani de pandemie și restricții, lucrurile încep...

Ședință de Consiliu Local, joi, la Hârlău 

Legislativul local al orasului Hârlau se intruneste in sedinta...

Final de ani de liceu, la Colegiul Sadoveanu. Curs festiv la Primărie

S-a dat startul cursurilor festive pentru clasele terminale, a...Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow