13.8 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Aleea sculpturilor din fata Primăriei va fi inaugurată sâmbătă

Platoul din fata Primăriei Paşcani are, începând de astăzi, o nouă înfăţişare. De o parte şi de alta au fost amplasate 11 sculpturi în piatră (andezit) făcute de studenţii universităţilor de artă din Iaşi, Bucureşti şi Timişoara, în cadrul Simpozionului Național Studențesc de Sculptură” Formă și Expresivitate” desfăşurat la Paşcani în perioada 16 iulie – 12 august.

Festivitatea de închidere a taberei de sculptura va avea loc sâmbătă de la ora 11.00, ocazie cu care vor fi inaugurate operele de artă donate municipalităţii. Totodată studenţii vor fi premiaţi de municipalitate cu câte 800 de lei.
“Vrem să transformăm platoul din fata Primăriei într-un loc atractiv pentru păşcăneni. Sculpturile vor fi iluminate pentru a fi scoase în evidenţă si pe timp de noapte. Vom amplasa bănci şi arbuşti decorativi şi vom pune un echipament pentru acces gratuit la internet. Tot aici avem şi o fântână arteziană iar în apropiere urmează să fie finalizate lucrările la noul sediu al Bibliotecii Municipale” a spus pentru BIT TV, administratorul public, Gică Zanet.

Alături de oficialităţile locale, la eveniment au fost invitaţi să participe prof. Univ. Dr. Atena Simionescu, rector al Universităţii de Arte “George Enescu” Iaşi, profesorul universitar Ion Solcanu dar şi păşcănenii interesaţi.

 

Simpozionul de sculptură a fost organizat de Primărie și Consiliul Local Pașcani în parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, la iniţiativa sculptorului păşcănean Ilie Bostan.

Proiectul a trecut, cu greu, de votul Consiliului Local, din a doua încercare, de la bugetul local fiind alocată suma de 70 mii de lei, cheltuieli de organizare, cazare şi pentru materia primă.

La acea vreme consilierii din opoziţie s-au abţinut de la vot pe motiv ca banii alocaţi ar fi trebuit folosiţi pentru investiţii în infrastructura sau pentru tineret.

LISTA PARTICIPANTIOLOR LA SIMPOZIONUL NATIONAL STUDENTESC DE SCULPTURA „FORMA SI EXPRESIVITATE” PASCANI 2017

Universitatea Nationala de Arte ” George Enescu” Iasi
Alexandra Asaftei
Alexandru Burlacu
Ionut Filimon
Catalin Macsiniuc
Dragos Mihaila
Ionut Mocanu
Vladut Radu

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti
David Taicutu
Iulian Cristea

Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca
Bianca Lozinca

Facultatea de Arta si Design Timisoara
Costel Fîntînă

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow