More

  Aleea sculpturilor din fata Primăriei va fi inaugurată sâmbătă

  Array

  Platoul din fata Primăriei Paşcani are, începând de astăzi, o nouă înfăţişare. De o parte şi de alta au fost amplasate 11 sculpturi în piatră (andezit) făcute de studenţii universităţilor de artă din Iaşi, Bucureşti şi Timişoara, în cadrul Simpozionului Național Studențesc de Sculptură” Formă și Expresivitate” desfăşurat la Paşcani în perioada 16 iulie – 12 august.

  Festivitatea de închidere a taberei de sculptura va avea loc sâmbătă de la ora 11.00, ocazie cu care vor fi inaugurate operele de artă donate municipalităţii. Totodată studenţii vor fi premiaţi de municipalitate cu câte 800 de lei.
  “Vrem să transformăm platoul din fata Primăriei într-un loc atractiv pentru păşcăneni. Sculpturile vor fi iluminate pentru a fi scoase în evidenţă si pe timp de noapte. Vom amplasa bănci şi arbuşti decorativi şi vom pune un echipament pentru acces gratuit la internet. Tot aici avem şi o fântână arteziană iar în apropiere urmează să fie finalizate lucrările la noul sediu al Bibliotecii Municipale” a spus pentru BIT TV, administratorul public, Gică Zanet.

  Alături de oficialităţile locale, la eveniment au fost invitaţi să participe prof. Univ. Dr. Atena Simionescu, rector al Universităţii de Arte “George Enescu” Iaşi, profesorul universitar Ion Solcanu dar şi păşcănenii interesaţi.

   

  Simpozionul de sculptură a fost organizat de Primărie și Consiliul Local Pașcani în parteneriat cu Universitatea de Arte “George Enescu” din Iași, la iniţiativa sculptorului păşcănean Ilie Bostan.

  Proiectul a trecut, cu greu, de votul Consiliului Local, din a doua încercare, de la bugetul local fiind alocată suma de 70 mii de lei, cheltuieli de organizare, cazare şi pentru materia primă.

  La acea vreme consilierii din opoziţie s-au abţinut de la vot pe motiv ca banii alocaţi ar fi trebuit folosiţi pentru investiţii în infrastructura sau pentru tineret.

  LISTA PARTICIPANTIOLOR LA SIMPOZIONUL NATIONAL STUDENTESC DE SCULPTURA „FORMA SI EXPRESIVITATE” PASCANI 2017

  Universitatea Nationala de Arte ” George Enescu” Iasi
  Alexandra Asaftei
  Alexandru Burlacu
  Ionut Filimon
  Catalin Macsiniuc
  Dragos Mihaila
  Ionut Mocanu
  Vladut Radu

  Universitatea Nationala de Arte Bucuresti
  David Taicutu
  Iulian Cristea

  Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca
  Bianca Lozinca

  Facultatea de Arta si Design Timisoara
  Costel Fîntînă

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Cumpărati un coș pascal făcut de copiii de la Asociația Lumină și Dar Pașcani. Bucuria micuților este dublă

  Apropierea sarbatorilor de Pasti se simte cu adevarat la centrul Asociatiei Lumina si Dar, coordonata de parintele Dumitru Cristea, din municipiul Pascani. Zeci de copilasi au confectionat cosuri pascale din hartie, care pot infrumuseta masa oricarui crestin in zi de sarbatoare. Un cos costa intre 8 si 10 lei si poate fi vazut si cumparat de pe pagina de Facebook a asociatiei. //

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism

  Minor de 15 ani, depistat în trafic la volanul unui autoturism. //

  Ministerul Muncii a modificat modelul contractului de muncă și a introdus o nouă obligație pentru angajatori

  Ministerul Muncii a modificat modelul cadru al contractului individual de muncă și a introdus o nouă obligație care îi revine angajatorului: să informeze salariatul, în momentul angajării, cu privire la obligația de a adera la un fond de pensii administrat privat. //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet