-6.3 C
Paşcani
luni, februarie 6, 2023

„Aleea îndrăgostiților” din Pașcani a fost rasă. Arbuștii tăiați vor fi înlocuiți cu gazon

Primaria municipiului continua taierea arborilor si arbustilor ornamentali din oras pentru a fi inlocuiti cu gazon. Gardul viu de langa parcul din spatele Parchetului Pascani, in apropierea Palatului Cantacuzino a fost taiat zilele trecute de muncitorii Primariei. Miercuri, 5 ianuarie, resturile vegetale au fost incarcate intr-un tractor, iar in urma au ramas bucati dintr-un gard de beton vechi, ce era ascuns in tufisuri.

Reprezentantii Primariei Pascani au precizat vegetatia de acolo nu era un gard viu ci un „(…) un boschet vechi și îmbătrânit, care a fost tăiat pentru a aerisi zona și pentru că era o potențială sursă de infecție, în acesta adunându-se mizerie”. Nu se stie deocamdata daca va fi pus altceva in loc, deoarece administratia locala spune ca viziunea acesteia pentru spațiile verzi din zona urbană se centrează pe simplificare, pe spații aerisite, în care să aibă acces lumina și ca în general se doreste o amenajare cu gazon natural”.

Nu trebuie trecut cu vederea, faptul ca, gardul din zona respectiva era verde pe timpul verii si oferea cumva o protectie pentru cei care se aflau in parc. Pentru copii, pe care ii impiedica sa iasa in strada de alaturi, oferea umbra pentru cei care statea pe banci dar si o gura in plus de oxigen, pentru cei care veneau sa se relaxeze sau sa petreaca timpul liber in acest parc. De asemenea, era si locul mai retras de intalnire al tinerilor indragostiti.

Tot uscati si vechi au fost considerati si arbustii de tip tuia de pe Esplanada din zona Vale a municipiului, care au fost tăiați în toamna anului trecut. În locul lor au fost plantați puieti de mesteacan și Prunus Nigra.

Lucrările de amenajare a spațiilor vezi din zona respectivă au fost aspru criticate de pășcăneni, iar un consilier local a facut reclamatii la Politie si Garda de Mediu.

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow