23.5 C
Paşcani
duminică, iulie 3, 2022
Array

ALDE critică referendumul anti-investiţii: Este o actiune politicianista. PNL vrea să obţină avantaje electorale de pe suferinţa oamenilor

 

Referendumul anti investiţii, propus de PNL Paşcani este o acţiune politicianistă, iar iniţiatorii nu susţin o cauză dreaptă. O spun chiar liberalii de la ALDE după ce tot mai multe voci publice dar şi cetăţeni sustin că NU este bine că o astfel de consultare publică să aibă loc chiar în ziua alegerilor locale, pe 5 iunie. Leonard Ursu, copreşedintele ALDE Paşcani spune că în electoratul este minţit în faţă şi că acţiunea PNL are ca scop obţinerea de avantaje electorale, de pe suferinţa oamenilor.
Reprezentantul ALDE Paşcani a mai spus că o astfel de consultare publică este lipsită de conţinut, mai ales acolo unde locuitorii nu beneficiază de servicii de apă şi canalizare şi că ar fi trebuit organizată înaintea delegării serviciilor de apă şi canalizare, nu acum.
Leonard Ursu a atras atenţia că tocmai din lipsa investiţiilor o parte din locuitorii suburbiei Gastesti vor să organizeze un alt referendum pt a renunţa la municipiu şi a se alipi comunei Valea Seacă.
Invitatul emisiunii “Pulsul Zilei” a admis că sunt şi problemele de comunicare mai ales din partea Primăriei Paşcani şi că apa nu ar trebui întreruptă din cauza rău platnicilor. Mai mult majoritatea problemelor invocate acum sunt încă din anul 2012, de la fostul operator de apă şi canalizare.
Proiectul prezentat într-o conferinţă de presă de Marius Pintilie, candidatul PNL la Primăria Paşcani, ar urma să fie supus aprobării Consiliului Local, în şedinţa de la sfârşitul acestei luni. El a fost semnat de 7 consilieri, printre care şi de reprezentantul de la ALDE. Copreşedintele ALDE Paşcani a spus poziţia consilierului Ioan Danu nu reprezintă punctul de vedere al partidului din care face parte.
Menţionăm că dacă va trece de votul consilierilor locali referendumul anti-investitii ar urma să aibă loc în ziua alegerilor pe 5 iunie. Dacă rezultatul va fi validat, Pascaniul va pierde 13 milioane de euro.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow