24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021
24.7 C
Paşcani
duminică, august 1, 2021

ALARMANT | Salvaţi Copiii: Jumătate dintre copii discută online cu necunoscuţii, iar 58% se întâlnesc cu străinii

Aproape jumătate dintre copii discută online cu necunoscuţi, iar 58% dintre aceştia merg şi se întâlnesc cu străinii, arată rezultatele studiilor privind utilizarea Internetului de către copii, efectuate de Organizaţiei Salvaţi Copiii.
“Aproape jumătate dintre copii comunică online cu necunoscuţi, iar 58% dintre aceştia merg şi se întâlnesc faţă în faţă cu străinii. Datele mai relevă că 45% dintre copii declară că au fost afectaţi emoţional sau jigniţi în ultimul an în spaţiul virtual, 22% afirmă că au văzut sau primit mesaje cu caracter sexual, 42% dintre aceştia spunând că li s-a trimis personal un mesaj sau o imagine cu conţinut explicit, iar 5% că li s-a solicitat o fotografie sau o înregistrare video în care să îşi arate părţile intime”, se arată într-un comunicat de presă trimis, marţi, de Organizaţia Salvaţi Copiii.

Datele au fost centralizate în urma studiului privind utilizarea Internetului de către copii, în cadrul proiectului “Ora de Net” realizat de Organizaţia Salvaţi Copiii România.

Instituţia a desfăşurat opt seminarii regionale cu privire la protecţia şi participarea copiilor în mediul online, la care au participat 260 de specialişti din toate judeţele ţării. Reprezentanţii Organizaţiei Salvaţi Copiii susţin că o colaborare directă cu specialiştii din domeniul educaţiei duce la creşterea siguranţei copiilor în mediul online.

Continuare pe Ziarul de Iasi

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
24.7 ° C
26.2 °
24 °
65 %
2kmh
98 %
Dum
24 °
lun
35 °
mar
27 °
mie
27 °
joi
33 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI